Kompanija za projekat skupila čak 34 miliona dolara i propala

Kompanija za projekat skupila čak 34 miliona dolara i propala

Prošlo je već oko godinu i po dana otkako se u javnosti pojavio simpatični dron imena Lily, te na račun odlične ideje prikupio čak 34 miliona dolara u obliku prednarudžbina.

Osnovna zamisao autora Lily drona s kamerom bila je omogućiti jednostavno snimanje selfija i ostalih sličnih snimaka iz vazduha – i to svima, pa i onima koji se ne razumeju ni u dronove ni u snimanje. Naime, Lily je zamišljen tako da ga se samo baci u vazduh, a on potom prati korisnika i snima svaki njegov pokret.

Međutim, kompanija koja stoji iza ovog projekta je uzela prevelik zalogaj. Objavili su, naime, da su ih iznenadili ogromni troškovi istraživanja i razvoja proizvoda, te da nisu u mogućnosti da započnu proizvodnju i kupcima isporučiti njihove dronove. Sveži kapital od nekog spoljnog investitora nisu uspeli da prikupe, i sada objavljuju da gase kompaniju i ceo projekt.

Sve što im je ostalo na računu iskoristiće za povrat novca kupcima koji su svoj dron uplatili prilikom narudžbine. Kako Lily dron nije bio finansiran putem nekog od crowdfunding servisa, već putem sopstvene web stranice, kupci su ostali više-manje nezaštićeni i prepušteni na milost ovoj kompaniji. Njeni vlasnici se kunu da će vratiti sav uplaćeni novac svakome od preko 60 hiljada kupaca u narednih 60 dana.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous Kirgizija: 37 žrtava, 32 srušene zgrade u padu aviona Turkish Airlines
Next Beogradska berza: Belex15 oslabio 0,4 odsto na nedeljnom nivou

You might also like

Transport 0 Comments

Rimac automobili: Utrostručeni prihodi i veća dobit an 1,9 miliona kuna

Ukupni kapital od 57 miliona kuna dvostruko je veći od obaveza, a na bankovnom računu nalazi se 8,7 miliona kuna spremnih za nova ulaganja, piše tportal.

Kompanije 0 Comments

Nemački Merck razmatra prodaju dela biznisa

Nemačka farmaceutska kompanija, Merck, razmatra prodaju segmenta zdravstvene zaštite potrošača, koji ima godišnje prihode od oko 860 miliona EUR, a novac bi bio iskorišćen na troškove istraživanja novih lekova.

Kompanije 0 Comments

Francuska razmatra tužbu protiv Fiat Chrusler-a zbog prevelike emisije štetnih gasova

Francuski istražitelji su najavili mogućnost pokretanja tužbe protiv automobilske kompanije Fiat Chrysler zbog prekomerne emisije azot oksida u nekim njihovim dizel motorima, objavila je vlada u ponedeljak.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply