Kompanija za projekat skupila čak 34 miliona dolara i propala

Kompanija za projekat skupila čak 34 miliona dolara i propala

Prošlo je već oko godinu i po dana otkako se u javnosti pojavio simpatični dron imena Lily, te na račun odlične ideje prikupio čak 34 miliona dolara u obliku prednarudžbina.

Osnovna zamisao autora Lily drona s kamerom bila je omogućiti jednostavno snimanje selfija i ostalih sličnih snimaka iz vazduha – i to svima, pa i onima koji se ne razumeju ni u dronove ni u snimanje. Naime, Lily je zamišljen tako da ga se samo baci u vazduh, a on potom prati korisnika i snima svaki njegov pokret.

Međutim, kompanija koja stoji iza ovog projekta je uzela prevelik zalogaj. Objavili su, naime, da su ih iznenadili ogromni troškovi istraživanja i razvoja proizvoda, te da nisu u mogućnosti da započnu proizvodnju i kupcima isporučiti njihove dronove. Sveži kapital od nekog spoljnog investitora nisu uspeli da prikupe, i sada objavljuju da gase kompaniju i ceo projekt.

Sve što im je ostalo na računu iskoristiće za povrat novca kupcima koji su svoj dron uplatili prilikom narudžbine. Kako Lily dron nije bio finansiran putem nekog od crowdfunding servisa, već putem sopstvene web stranice, kupci su ostali više-manje nezaštićeni i prepušteni na milost ovoj kompaniji. Njeni vlasnici se kunu da će vratiti sav uplaćeni novac svakome od preko 60 hiljada kupaca u narednih 60 dana.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous Kirgizija: 37 žrtava, 32 srušene zgrade u padu aviona Turkish Airlines
Next Beogradska berza: Belex15 oslabio 0,4 odsto na nedeljnom nivou

You might also like

Facebook: Uvodi se nova klasa akcija zbog Marka Zuckenberga

Facebook je, stvoren od strane Marka Zuckerberga, od ideje koja je nastala u sobi studentskog doma u najveću na svetu društvenu mrežu, prešla dug put.

Društvo 0 Comments

Uvodi se usluga “cash back” radi većeg korišćenja kartica

Srbije će, u narednom periodu, moći da prilikom kupovine robe i usluga u objektima koji se bave trgovinskom delatnošću uz plaćanje platnom karticom, istovremeno podignu i gotov novac kod prodavca na

Kompanije 0 Comments

Nemci nude 200 miliona dolara za Adu Bojanu

Nemačka turistička agencija TUI zainteresovana je za dugotrajan zakup nudističkog naselja na Adi Bojani i hotela “Bellevue” na Velikoj plaži u Ulcinju, koji posluju u sastavu Ulcinjske rivijere.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply