Hellenic Sugar ove godine proširuje poslovanje u Srbiji

Hellenic Sugar ove godine proširuje poslovanje u Srbiji

Kompanija Hellenic Sugar saopštila je da je njen strateški cilj za 2017. godinu da poveća tržišni udeo u Srbiji sa 25 na 35 odsto.

Ova kompanija planira da bude jedan od dva najveća proizvođača šećera na Balkanu.

Plan kompanije je da ove godine preradi repu sa površine od 24.000 hektara i proizvede 200.000 tona šećera, što bi dovelo do rasta neto dobiti na više od 21 milion evra.

U vlasništvu grčkog Hellenic Sugara su dve šećerane u Srbiji – u Crvenki i Žablju.

Za potrebe tih šećerana prošle godine je otkupljena šećerna repa sa 17.000 hektara i proizvodeno je više od 165.000 tona šećera.

Ukupan prošlogodišnji promet kompanije Hellenic Sugar Srbija iznosio je 105 miliona evra, a procenjeno je da će neto dobit iznositi više od 15 miliona evra.

Ta kompanija je u saopštenju istakla da Srbija najveći proizvođač i jedini izvoznik šećera na Balkanu, a da sve balkanske zemlje, uključujući i Grčku ali i širu oblast, pre svega Italiju, uvoze šećer u količinama koje umnogome prevazilaze postojeću proizvodnju u Srbiji.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Beogradska berza: Belex15 oslabio 0,4 odsto na nedeljnom nivou
Next Azijske berze pale, funta na nizbrdici

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Messer Tehnogas: Snažan rast profitabilnosti u prvoj polovini 2016.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas, objavio je nekonsolidovane i konsolidovane rezultate za prvih šest meseci koji pokazuju snažan rast profitabilnosti ove kompanije.

Najvažnije vesti 0 Comments

Kompanije Linde i Praxair spajanjem postaju najveći lider u proizvodnji industrijskih gasova

Nemački proizvođač industrijskih gasova Linde i njegov američki konkurent Prakser Praxair dogovorili su danas uslove najavljenog 65 milijardi dolara vrednog spajanja, radi kreiranja najvećeg svetskog lidera u tom sektoru.

Saobraćaj 0 Comments

Putevi Srbije moraju da plate Alpini 10 miliona evra

Putevi Srbije moraće da isplate kompaniji Alpina 10,5 miliona evra do kraja marta 2018. godine, zbog spora oko mosta Beška.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply