Fiat prošle godine u Srbiji prodao 4.700 automobila

Fiat prošle godine u Srbiji prodao 4.700 automobila

Kompanija Fiat Chrysler automobili Srbija je i u 2016. godini sačuvala lidersku poziciju na tržištu Srbije i prva je po ukupnoj prodaji, jer je plasirala 4.700 automobila, i po tome što je model fiat 500L najprodavaniji na tržištu, sa isporučenih 2.000 vozila.

– Izuzetno smo zadovoljni i odzivom kupaca u segmentu komercijalnih vozila i flotne prodaje, gde takođe beležimo dobre rezultate – naveo je za Novosti Umberto Janucheli, komercijalni direktor kompanije Fiat Chrysler automobili Srbija.

Pored sistema “staro za novo” i “lojaliti” programa, gde su vlasnicima starih vozila sa znakom Fiata omogućene mnogobrojne pogodnosti za kupovinu novog vozila, čak i subvencije od 1.300 evra (za kupovinu modela fiat tipo), svakako treba istaći i program reciklaže koji je doprineo da se veliki broj “krševa” skloni sa drumova, što je, u velikoj meri, doprinelo i većoj bezbednosti.

Od početka ove godine, FCA Srbija je pripremila novi program podrške kupcima nazvan “big deal”. Jednostavno, svaki potencijalni kupac je u prilici da ostvari značajne popuste prilikom kupovine, bez obzira na to da li ima ili ne staro vozilo (ne samo Fiatovo), za zamenu ili reciklažu, već i svi ostali.

– U proseku su automobili jeftiniji za 10% do 13%. Popust za tipo je sa 13.000 na 11.000 evra, bez ikakvih uslovljavanja. Ako kupujete na kredit, rata za fiat 500L je 102 evra, a za tipo 112 evra. I dalje otkupljujemo automobile, sada i od drugih proizvođača, a njihova cena može ući u depozit za kredit – objašnjava Janucheli, a prenosi RTS.

Fiat je i najveći izvoznik iz Srbije u prošloj godini, sa 990,7 mil evra. Iz kragujevačke fabrike svake nedelje izlaze kompozicije vozova za izvoz.

– Velika većina svih transportovanih vozila čini železnički transport na relaciji Kragujevac – Luka Bar, odakle dalje distribucija ide brodovima. Železničku kompoziciju čini 17 vagona, sa ukupno 221 vozilom – navodi Nataša Spasojević iz Fiat Logistike.

U Fiatu kažu da u 2017. godini očekuju još bolji rezultat. Neće čekati sajam automobila u Beogradu da bi korigovali cene. Ovako snižene, važiće cele godine.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Azijske berze pale, funta na nizbrdici
Next Australijski dolar nadmašio sva očekivanja

You might also like

Tema dana 0 Comments

Jutros 230 radnika Srpske fabrike stakla sačekao otkaz

Deo radnika Srpske fabrike stakla (SFS) u Paraćinu, jutros je na ulazu sačekao spisak sa imenima 230 radnika, koji od jutros više nisu među zaposlenima.

Društvo 0 Comments

Prirodne katastrofe “odnele” 19,5 milijardi dolara

Osiguravajuće kuće su za sanaciju štete prouzrokovane prirodnim katastrofama platile 19,5 milijardi dolara u prvom polugodištu ove godine. 

Društvo 0 Comments

Poboljšane operativno-funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije

Srbija će od Rusije, kao podršku i bez plaćanja, dobiti šest aviona MiG-29, pri čemu će nas tri faze njihove modernizacije koštati ukupno između 180 i 230 miliona evra, rekao

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply