Nikolić: Jučerašnji dan bio na ivici sukoba sa Prištinom

Nikolić: Jučerašnji dan bio na ivici sukoba sa Prištinom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je jučerašnji dan, kada je voz iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu zaustavljen u Raškoj iz bezbednosnih razloga, bio na ivici sukoba.

“Jučerašnji dan je bio na ivici sukoba sa privremenim institucijama u Prištini. Pojavljivanje jedinica ROSU bio je znak da Albanci žele rat”, rekao je Nikolić posle sednice Saveta koja je održana u Generalštabu Vojske Srbije u Beogradu.

Predsednik je dodao da se jedinica ROSU ne bi izvukla sa Jarinja, ali da je pitanje da li bi onda novinari danas izveštavali o sednici Saveta ili o žrtvama sukoba.

Nikolić je poručio da će Srbija postupati po svom Ustavu, po kojem je dužna da obezbedi “svaki pedalj teritorije”. “U tome smo složni, jedinstveni, i niko ne istupa iz tog korupsa… Svi smo jedinstveni da smo juče postupili dobro, ali da nema osnova za likovanje Albanaca. Svaki sledeći pokušaj završiće se jako loše”, upozorio je on.

Predsednik je rekao i da mnogo država podržava stav Srbije, i da očekuje da se o celom slučaju izjasni i EU. Njegova sugestija je, kako kaže, da se od sada u Briselu pregovara samo o tome kako će voz iz Beograda da prođe do Kosovske Mitrovice.

“Ako nema slobode kretanja, o kakvoj civilizaciji razgovaramo? Ako je garant slobode kretanja EU i NATO, i ako to ne žele da obezede, o čemu onda to razgovaramo sa privremnim institucijama, a o čemu razgovaramo sa EU”, upitao je on.

Osim predsednika Srbije, sednici Saveta su prisustvovali i premijer Aleksandar Vučić, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Nebojša Stefanović i Zoran Đordjević, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Prisustvovali su i direktor policije Vladimir Rebić, ministarka pravde Nela Kuburović, kao i drugi predstavnici bezbednosnog sektora.

Izvor:N1
Previous Alrosa: Prodaja dijamanata porasla skoro za trećinu na godišnjem nivou
Next Vuk Jeremić objavio kandidaturu za predsednika Srbije

You might also like

Kompanije 2 Comments

Ljajić: Nema posledica po zaposlene u Srbiji zbog krize Agrokora

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je danas da će naredne sedmice održati sastanak srpskih državnih zvaničnika sa rukovodstvom “Agrokorovih” firmi u Srbiji, ističući da je i za

Karijera 0 Comments

Ministar zdravlja: Posao za više stotina lekara u narednim mesecima, neće biti lista čekanja u bolnicama

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar najavio je zapošljavanje više stotina lekara i izjavio da do kraja godine više neće biti lista čekanja u bolnicama.

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Skupština Srbije usvojila Zakon o stanovanju i održavanju zgrada

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o stanovanju i održavanju zgrada, koji treba da omogući minimum odražavanja svake zgrade prvenstveno radi bezbednosti građana, a koje će morati da imaju upravnika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply