Najduži dobitnički niz evra prema dolaru od 2014. godine

Najduži dobitnički niz evra prema dolaru od 2014. godine

Evro je protekle nedelje ostvario dobitke u odnosu na američku valutu, četvrtu sedmicu zaredom, što je njegov najduži dobitnički niz od 2014. godine.

Na kraju nedelje kurs evra prema dolaru iznosio je 1,0640 dolara, što predstavlja rast od 1,05 odsto u odnosu na prethodni petak.

Dolar je oslabio i u odnosu na druge vodeće svetske valute. U odnosu na japansku valutu, cena dolara je pala 2,10 odsto, na 114,50 jena.

Dolarov indeks, koji meri vrednost američke u odnosu na šest najvažnijih svetskih valuta, oslabio je prošle nedelje 0,7 odsto.

Od američkih predsedničkih izbora, 8. novembra, vrednost dolara kretala se na najvišim nivoima u 14 godina jer se očekivalo da će Trampova administracija ubrzati rast privrede, ali i inflacije u SAD-u, zbog čega bi američka centralna banka mogla ubrzati tempo povećanja kamata u narednom periodu.

Međutim, prva konferencija za medije Donalda Trampa, u četvrtak, je razočarala investitore, jer se na konferenciji nije mogao čuti ni jedan odgovor na stvarno važna pitanja, pa je dolar poslednjih dana izgubio na zamahu.

“Posljednjih dana investitori nisu skloni rizičnijim investicijama. Jednostavno nedostaju informacije o Trampovim planovima u vezi fiskalnih podsticaja, porezne reforme i labavljenju regulative”, kaže Karl Schamotta, direktor valutnog odeljenja u “Cambridge Global Payments”.

Izvor:Agencije
Previous Počela eksproprijacija zemljišta na trasi od Surčina do Obrenovca, kvadrat do 4.000 dinara
Next Konferenciji o miru na Bliskom istoku u Parizu bez predstavnika Izraela i Palestinaca

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Dow skočio 200 poena, ostvarivši najbolji nedeljni start još od 2006. godine

Prva nedelja u ovoj godini završena je na Wall Streetu u sasvim pozitivnom tonu, uzevši u obzir da je u petak Dow skočio 220 poena, napredujući 0,8%, dok je na

Svetske berze 0 Comments

Pad zaliha u SAD podigao cenu nafte iznad 49 dolara za barel

Neočekivani pad zaliha u Sjedinjenim Državama podigao je cene nafte na međunarodnim tržištima na nivo iznad 49 dolara po barelu.

Komercijalne nekretnine 0 Comments

Petar Matijević novi vlasnik hotela Slavija lux

Srpski biznismen Petar Matijević novi je vlasnik hotela “Slavija lux” u centru Beograda. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply