Mustafa: Nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija

Mustafa: Nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da je “sve što se događalo danas” u vezi sa dolaskom voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija.

Kosovski premijer na vanrednoj konferenciji za novinare rekao je da je na sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost Kosova danas ocenjeno da je sve oko voza bio deo “naopakih namera Srbje da destabilzuje situaciju na Kosovu”.

“Opredeljeni smo da omogućimo slobodu kretanja, ali nećemo dozvoliti takve provokacije. Ovom prilikom mi dozvolite da iskažem odlučnost Vlade Kosova da u punoj saradnji sa predsednikom Kosova i predsednikom parlamenta angažujemo na zaštiti suverenitet zemlje”, kazao je Mustafa.

On je posebno zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama i zemljama članicama EU, kako je rekao, na podršci institucijama Kosova u rešavanju problema zbog najavljenog dolaska voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu.

Mustafa je rekao da su se sve institucije Kosova angažovale da se to pitanje reši.

“Preduzeli smo sve mere da informišemo međunarodne faktore o situaciji, angažovali državne institucije i preduzeli sve mere koje su u skladu sa zakonom. Imali smo sastanke sa nadležnim institucijama i međunarodnim faktorima”, rekao je Mustafa.

On je saopštio da je Savet za nacionalnu bezbednost Kosova odlučio da institucije zemlje u skladu sa situacijom preduzmu sve ustavne i zakonske mere.

Na konferenciji novinarima nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja.

Izvor:RTS
Previous Vučić: Voz za Kosovsku Mitrovicu zaustavljen u Raški, Albanci planirali sukob širih razmera
Next Decenija preduzetništva: Na raspolaganju 12,5 milijardi dinara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Zuckerberg svake godine bogatiji za devet milijardi dolara

Prošlo je pet godina otkako je Facebook debitovao na američkoj berzi Nasdaq.

Društvo 0 Comments

“Dan otvorenih vrata” u Narodnoj banci Srbije

Narodna banka Srbije će u subotu, 2. aprila, od 10 do 16 časova obeležiti “Dan otvorenih vrata”. Tog dana najširoj javnosti biće otvorena vrata zgrade u Ulici kralja Petra 12.

Društvo 0 Comments

Reakcije na hrvatsko blokiranje pregovora

Reakcije na hrvatsko blokiranje pregovora Evropske unije sa Srbijom se uglavnom svode na nevericu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply