Ramuš Haradinaj pušten na uslovnu slobodu

Ramuš Haradinaj pušten na uslovnu slobodu

Bivši haški optuženih i predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradniaj pušten je danas na uslovnu slobodu, potvrdio je advokat Haradinaja Arianit Koci.

On je prištinskim medijima izjavio da je Haradinaj dužan da se dva puta nedeljno javlja francuskoj policiji i da ne sme da napusti teritoriju Francuske.

Ranije je najavljeno da će francuski sud danas odlučivati o zahtevu odbrane Haradinaja da bude uslovno pušten iz pritvora u toj zemlji.

Ekstradicioni postupak u vezi sa izručenjem bivšeg lidera Oslobodilačke vojske Kosova Ramuša Haradinaja i dalje traje, a francuski sud je danas odlučivao samo o merama koje se odnose na pritvor, saznaje agencija Beta u Ministarstvu pravde.

U Ministarstvu su agenciji Beta kazali da je današnje odlučivanje o puštanju Haradinaja iz pritvora potpuno odvojen postupak od postupka ekstradicije.

U Ministarstvu pravde su kazali da Haradinaj ne mora da bude u zatvoru dok traje ekstradicioni postupak.

Ramuš Haradinaj uhapšen je 4. januara po nalogu Srbije iz 2006. godine zbog sumnji da je tokom 1998. i 1999. godine počinio ratne zločine nad Srbima i nealbancima.

Haradinaj je još jednom, 2015. godine, bio uhapšen, na aerodromu u Ljubljani, ali je posle nekoliko dana bio oslobođen.

Poternicu protiv Haradinaja Srbija je izdala 2006. godine zbog sumnje da je počinio ratne zločine 1998. i 1999, u vreme kada je bio jedan od komandanata OVK. Njemu je suđeno i u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobođen svih optužbi.

Izvor: Beta
Previous Cene hrane u svetu pale 2016. petu godinu za redom
Next NBS zadržala referentnu kamatu na 4 odsto

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

NBS snizila referentnu kamatu na 4 odsto

Izvršni odbor Narodne banke Srbije snizio je referentnu kamatnu stopu za 0,25 procentnih poena, na 4 odsto.

Makroekonomija 7 Comments

Šoškić: NBS interveniše, a inflacija ispod cilja

Kritikujući monetarnu politiku centralne banke, bivši guverner NBS Dejan Šoškić ističe da inflacija već 40 meseci nije u projektovanim okvirima.

Društvo 1Comments

Vladimir Kostić: Ekspanzija visokih škola niskog kvaliteta

Srbiji preti ozbiljna kriza resursa visokoobrazovanih ljudi i da postoji ekspanzija visokoškolskog obrazovanja niskog kvaliteta, kazao je predsednik SANU Vladimir Kostić.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply