Od 1. juna bez overe zdravstvenih knjižica

Od 1. juna bez overe zdravstvenih knjižica

U Srbiji se do 1. juna ove godine očekuje da bude ukinuta overa zdravstvenih knjižica, izjavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Ona je novinarima rekla da državna uprava već ima podatke o tome da li su gradjani osigurani i da li je poslodavac platio zdravstveno osiguranje.

“Očekujem da od 1. juna overa zdravstvenih knjižica ode u istoriju”, rekla je Brnabić.

Gradjani od prošle godine mogu da zamene stare zdravstvene knjižice za nove elektronske kartice i to podnošenjem zahteva elektronskim putem, preko nacionalnog Portala e-Uprava.

Brnabić je najavila i da će biti kažnjene opštine koje nisu u predvidjenom roku prebacile matične knjige u elektronski oblik i naglasila da su od 145 lokalne samouprave samo 63 završile taj posao.

Ona je novinarima rekla da je rok bio kraj prošle godine, ali da očekuje da do kraja januara još 20 opština završi taj posao, jer su neke lokalne samouprave već više od 80 odsto podataka prebacile u elektronski oblik.

Prema njenim rečima, oko 20 opština je obavilo je ispod 80 odsto posla, a osam je završilo manje od 50 odsto.

“U tim lokalnim lokalnim samoupravama dali smo nalog za inspekcijski nadzor i kažnjavanje”, rekla je Brnabić i dodala da je razočarana stavom nekih lokalnih samouprava, jer ne mogu da završe posao koji je važan za gradjane Srbije.

Izvor: Beta
Previous Srbi manje od 20 puta godišnje plaćaju karticama
Next Beogradska berza: Belex15 ojačao 0,9 odsto, Messer Tehnogas predvodio dobitnike

You might also like

Društvo 1Comments

Spas planete u vidu bakterije?

Japanski naučnici izolovali su bakteriju koja razlaže plastiku, što se vidi kao mogući način za neškodljivo uništavanje otpada širom sveta.

Umetnost 5 Comments

Kina otkrila epsku statuu Gospodara Rata od 1.320 tona

Ogromna statua Guan Yu-a, slavnog kineskog generala osvanula je u Guan Yu parku u Jingzhou, u Kini.

Društvo 0 Comments

OECD: 200 miliona radnika ne vlada ni osnovnim veštinama

Više od 200 miliona radnika u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) ne vlada čak ni osnovnim veštinama, kao što su čitanje i računanje.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply