Najviša vrednost evra u ovoj godini

Najviša vrednost evra u ovoj godini

Vrednost evra na međunarodnim tržištima u četvrtak je dostigla najviši nivo od početka godine, dok je dolar na putu da zabeleži najlošiju sedmicu od novembra meseca.

Trenutno se evrom trguje za 1,0654 dolara, što predstavlja dnevni rast od 0,68 odsto.

Dolar je oslabio i prema drugim vodećim valutama nakon prve konferencije za medije novoizabranog američkog predsednika. Dolarov indeks, koji meri vrednost dolara u korpi šest vodećih valuta , oslabio je 0,72 odsto.

Spekulanti su u sredu podržavali jačanje dolara zbog očekivanja da će Tramp na prvoj službenoj konferenciji za novinare detaljnije govoriti o novim fiskalnim podsticajima i smanjivanju poreza. Međutim, na konferenciji se nije mogao čuti ni jedan odgovor na stvarno važna pitanja. već samo ono što je već rečeno tokom predizborne kampanje; ukidanje zdravstvenog osiguranja (Obamcare), zid prema Meksiku, odvajanje politike od sopstvenog biznisa… i uglavnom su dominirala pitanja vezana za Rusiju i uticaj Rusa na izbore.

S druge strane, podršku evru danas su pružili snažni makroekonomski podaci iz najveće evropske privrede. Nemački Savezni zavod za statistiku danas je objavio da je ekonomija u 2016. ubrzala. Po njigovim procenama BDP Nemačke je porastao 1,9 odsto na godišnjem nivou.

Izvor:Agencije
Previous Prošle godine u Srbiji otkriveno 6.171 falsifikovanih novčanica u dinarima
Next Srbi manje od 20 puta godišnje plaćaju karticama

You might also like

Dinar jača, srednji kurs 121,9363 dinara za evro

Dinar je u utorak ojačao 0,1 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji devizni kurs je 121,9363 dinara za jedan evro.

Beogradska berza: Slab promet, NIS najtrgovaniji

Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je tek 3,4 miliona RSD (28,3 hiljade EUR), dok je indeks Belex15 blago porastao na 732,1 poen.

Evropske berze: Početak nedelje obeležio oštar pad akcija

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija oštro su pale, prateći gubitke na azijskim berzama, a pod najvećim je pritiskom energetski sektor zbog pada cena nafte.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply