Najviša vrednost evra u ovoj godini

Najviša vrednost evra u ovoj godini

Vrednost evra na međunarodnim tržištima u četvrtak je dostigla najviši nivo od početka godine, dok je dolar na putu da zabeleži najlošiju sedmicu od novembra meseca.

Trenutno se evrom trguje za 1,0654 dolara, što predstavlja dnevni rast od 0,68 odsto.

Dolar je oslabio i prema drugim vodećim valutama nakon prve konferencije za medije novoizabranog američkog predsednika. Dolarov indeks, koji meri vrednost dolara u korpi šest vodećih valuta , oslabio je 0,72 odsto.

Spekulanti su u sredu podržavali jačanje dolara zbog očekivanja da će Tramp na prvoj službenoj konferenciji za novinare detaljnije govoriti o novim fiskalnim podsticajima i smanjivanju poreza. Međutim, na konferenciji se nije mogao čuti ni jedan odgovor na stvarno važna pitanja. već samo ono što je već rečeno tokom predizborne kampanje; ukidanje zdravstvenog osiguranja (Obamcare), zid prema Meksiku, odvajanje politike od sopstvenog biznisa… i uglavnom su dominirala pitanja vezana za Rusiju i uticaj Rusa na izbore.

S druge strane, podršku evru danas su pružili snažni makroekonomski podaci iz najveće evropske privrede. Nemački Savezni zavod za statistiku danas je objavio da je ekonomija u 2016. ubrzala. Po njigovim procenama BDP Nemačke je porastao 1,9 odsto na godišnjem nivou.

Izvor:Agencije
Previous Prošle godine u Srbiji otkriveno 6.171 falsifikovanih novčanica u dinarima
Next Srbi manje od 20 puta godišnje plaćaju karticama

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Cena zlata pala petu nedelju zaredom

Cena zlata spustila se na najniži nivo u poslednjih deset meseci, pritisnuta očekivanim povećanjem kamatnih stopa u SAD naredne sedmice.

Najvažnije vesti 0 Comments

Ruska rublja među valutama sa najboljim učincima prema dolaru u ovoj godini

Očekuje se da će ruska rublja ovu godinu završiti kao jedna od najjačih valuta u svetu, budući da je samo brazilski real zabeležio bolji kurs prema dolaru od ruske valute.

Svetske berze 0 Comments

Cene nafte pale, treći dan uzastopno

Cene nafte na međunarodnim tržištima u četvrtak su pale, treći dan uzastopno, i na putu su da zabeleže najniži nivo od početka februara nakon što je objavljeno da su američke

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply