Najviša vrednost evra u ovoj godini

Najviša vrednost evra u ovoj godini

Vrednost evra na međunarodnim tržištima u četvrtak je dostigla najviši nivo od početka godine, dok je dolar na putu da zabeleži najlošiju sedmicu od novembra meseca.

Trenutno se evrom trguje za 1,0654 dolara, što predstavlja dnevni rast od 0,68 odsto.

Dolar je oslabio i prema drugim vodećim valutama nakon prve konferencije za medije novoizabranog američkog predsednika. Dolarov indeks, koji meri vrednost dolara u korpi šest vodećih valuta , oslabio je 0,72 odsto.

Spekulanti su u sredu podržavali jačanje dolara zbog očekivanja da će Tramp na prvoj službenoj konferenciji za novinare detaljnije govoriti o novim fiskalnim podsticajima i smanjivanju poreza. Međutim, na konferenciji se nije mogao čuti ni jedan odgovor na stvarno važna pitanja. već samo ono što je već rečeno tokom predizborne kampanje; ukidanje zdravstvenog osiguranja (Obamcare), zid prema Meksiku, odvajanje politike od sopstvenog biznisa… i uglavnom su dominirala pitanja vezana za Rusiju i uticaj Rusa na izbore.

S druge strane, podršku evru danas su pružili snažni makroekonomski podaci iz najveće evropske privrede. Nemački Savezni zavod za statistiku danas je objavio da je ekonomija u 2016. ubrzala. Po njigovim procenama BDP Nemačke je porastao 1,9 odsto na godišnjem nivou.

Izvor:Agencije
Previous Prošle godine u Srbiji otkriveno 6.171 falsifikovanih novčanica u dinarima
Next Srbi manje od 20 puta godišnje plaćaju karticama

You might also like

Oporavak cene nafte usled slabijeg dolara

Na današnjem trgovanju u Aziji cene nafte su blago porasle, nakon što su dan ranije pale više od dva odsto, a njihovom opravku je podršku pružio i slabiji dolar, iako se

Beogradska berza: U petak zabeležen fantastičan promet

Na Beogradskoj berzi je u petak zabeležen fantastičan ukupan promet u iznosu od 1,29 milijardi dinara (11 miliona evra), čemu je, uz državne obveznice, snažan doprinos dalo trgovanje na MTP

Beogradska berza: Skok Komercijalne banke, pad Philip Morris-a

Jedan od najslabijih trgovačkih dana je za nama, sa izuzetno niskom ukupnom realizacijom u trgovanju u visini od 3,7 miliona RSD (29,9 hiljada EUR).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply