Najviša vrednost evra u ovoj godini

Najviša vrednost evra u ovoj godini

Vrednost evra na međunarodnim tržištima u četvrtak je dostigla najviši nivo od početka godine, dok je dolar na putu da zabeleži najlošiju sedmicu od novembra meseca.

Trenutno se evrom trguje za 1,0654 dolara, što predstavlja dnevni rast od 0,68 odsto.

Dolar je oslabio i prema drugim vodećim valutama nakon prve konferencije za medije novoizabranog američkog predsednika. Dolarov indeks, koji meri vrednost dolara u korpi šest vodećih valuta , oslabio je 0,72 odsto.

Spekulanti su u sredu podržavali jačanje dolara zbog očekivanja da će Tramp na prvoj službenoj konferenciji za novinare detaljnije govoriti o novim fiskalnim podsticajima i smanjivanju poreza. Međutim, na konferenciji se nije mogao čuti ni jedan odgovor na stvarno važna pitanja. već samo ono što je već rečeno tokom predizborne kampanje; ukidanje zdravstvenog osiguranja (Obamcare), zid prema Meksiku, odvajanje politike od sopstvenog biznisa… i uglavnom su dominirala pitanja vezana za Rusiju i uticaj Rusa na izbore.

S druge strane, podršku evru danas su pružili snažni makroekonomski podaci iz najveće evropske privrede. Nemački Savezni zavod za statistiku danas je objavio da je ekonomija u 2016. ubrzala. Po njigovim procenama BDP Nemačke je porastao 1,9 odsto na godišnjem nivou.

Izvor:Agencije
Previous Prošle godine u Srbiji otkriveno 6.171 falsifikovanih novčanica u dinarima
Next Srbi manje od 20 puta godišnje plaćaju karticama

You might also like

Azijske berze i kurs dolara oštro pali

Na azijskim berzama u sredu su cene akcija oštro pale, kao i terminski indeksi na Wall Streetu i kurs dolara jer na tržištima vlada panika zbog moguće pobede Donalda Trumpa

NBS kupila 20 miliona evra, srednji kurs 118,1616

Narodna banka Srbije je opet intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu, pa će dinar i danas zadržati približno istu vrednost prema evru kao i juče i zvanični srednji kurs će iznositi

Iranski rijal na novim najnižim nivoima prema dolaru, uprkos ukidanju sankcija

Uprkos ukidanju sankcija, iranska valuta je nastavila slabiti prema dolaru, izgubivši skoro 20 odsto vrednosti od juna meseca.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply