Ključni dizajner Mac računara napustio Apple i otišao u Tesla motors

Ključni dizajner Mac računara napustio Apple i otišao u Tesla motors

Tesla motors je kompanija poznata po privlačenju talenata iz najboljih kompanija, a prema najnovijim izveštajima, uspeli su da “ukradu” jednog od ključnih dizajnera Apple-ovog Mac tima.

Dok je bio u Apple-u, dizajner Matt Casebolt je radio na revolucionarnim proizvodima kao što su Mac Pro PC i novi MacBook, sa svoje pozicije direktora dizajna proizvoda. On je sada odlučio da se okuša u inovacijama na električnim automobilima i prešao u Tesla motors. Casebolt je bio član Apple-ovog elitnog dizajnerskog tima sastavljenog od nekolicine odabranih i odgovarao je direktno Jonathan Iveu. On ipak nije jedini značajan zaposleni koji je odlučio da iz Apple-a ode u Teslu.

Ove vesti dolaze samo dan nakon što je objavljeno da je kreator Swift programerskog jezika Chris Lattner odlučio da se pridruži Tesla motorsu i radi na softveru za samovozeće automobile. Nakon ovih vesti, pojedini posmatrači tržišta su već počeli da spekulišu da Apple trenutno ima velike probleme da zadrži talentovane inženjere.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous NBS zadržala referentnu kamatu na 4 odsto
Next Potrošačke cene u Srbiji pale 0,1 odsto u decembru

You might also like

Kompanije 0 Comments

Exxon mobile: Dupliran profit zbog viših cena nafte

Exxon mobile duplirao je profit u drugom kvartalu u odnosu na isti period prošle godine, zbog viših cena nafte i većih prihoda u sektoru za proizvodnju nafte.

Kompanije 0 Comments

Pet kompanija ponudilo od 500 do 600 miliona dolara za RTB Bor

Od osam kompanija, koliko ih je zainteresovano za strateško partrnerstvo sa RTB Bor, njih pet je uradilo kompletan presek stanja u RTB-u, nakon čega su, za partnerstvo sa RTB-om ponudili sumu

Transport 0 Comments

Kompanija Volkswagen razmišlja o prodaji Ducatija

Prema poslednjim izveštajima medijske kuće Reuters u Volkswagenu su blizu donošenju konačne odluke o prodaji motociklističke kompanije Ducati koja je 2012. godine (za 935 milijuna dolara) došla pod okrilje Audija,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply