Ključni dizajner Mac računara napustio Apple i otišao u Tesla motors

Ključni dizajner Mac računara napustio Apple i otišao u Tesla motors

Tesla motors je kompanija poznata po privlačenju talenata iz najboljih kompanija, a prema najnovijim izveštajima, uspeli su da “ukradu” jednog od ključnih dizajnera Apple-ovog Mac tima.

Dok je bio u Apple-u, dizajner Matt Casebolt je radio na revolucionarnim proizvodima kao što su Mac Pro PC i novi MacBook, sa svoje pozicije direktora dizajna proizvoda. On je sada odlučio da se okuša u inovacijama na električnim automobilima i prešao u Tesla motors. Casebolt je bio član Apple-ovog elitnog dizajnerskog tima sastavljenog od nekolicine odabranih i odgovarao je direktno Jonathan Iveu. On ipak nije jedini značajan zaposleni koji je odlučio da iz Apple-a ode u Teslu.

Ove vesti dolaze samo dan nakon što je objavljeno da je kreator Swift programerskog jezika Chris Lattner odlučio da se pridruži Tesla motorsu i radi na softveru za samovozeće automobile. Nakon ovih vesti, pojedini posmatrači tržišta su već počeli da spekulišu da Apple trenutno ima velike probleme da zadrži talentovane inženjere.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous NBS zadržala referentnu kamatu na 4 odsto
Next Potrošačke cene u Srbiji pale 0,1 odsto u decembru

You might also like

Kompanije 1Comments

Sojaprotein: Snažan rasta proizvodnje i prodaje u prvom kvartalu

Bečejski prerađivač soje, Sojaprotein, zabeležio je u prvom kvartalu snažan rast prodaje, nastavivši u proizvodnom ciklusu orijentaciju ka proizvodima više dodatne vrednosti.

Kompanije 0 Comments

Veća dobit 9 puta zbog smanjenja plata za petinu

V.d. direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić očekuje da neto dobit tog javnog preduzeća u 2015. bude 54 miliona dinara, što je devet puta više od plana.

Nekretnine 0 Comments

Izgradnja tržnog centra na Autokomandi i u Banjaluci najznačajniji projekti Delte u ovoj godini

Delta Holding će sredinom ove godine početi izgradnju tržnog centra “Delta Planet” na beogradskoj Autokomandi u vrednosti 200 miliona evra, najavila je u sredu ta kompanija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply