Ključni dizajner Mac računara napustio Apple i otišao u Tesla motors

Ključni dizajner Mac računara napustio Apple i otišao u Tesla motors

Tesla motors je kompanija poznata po privlačenju talenata iz najboljih kompanija, a prema najnovijim izveštajima, uspeli su da “ukradu” jednog od ključnih dizajnera Apple-ovog Mac tima.

Dok je bio u Apple-u, dizajner Matt Casebolt je radio na revolucionarnim proizvodima kao što su Mac Pro PC i novi MacBook, sa svoje pozicije direktora dizajna proizvoda. On je sada odlučio da se okuša u inovacijama na električnim automobilima i prešao u Tesla motors. Casebolt je bio član Apple-ovog elitnog dizajnerskog tima sastavljenog od nekolicine odabranih i odgovarao je direktno Jonathan Iveu. On ipak nije jedini značajan zaposleni koji je odlučio da iz Apple-a ode u Teslu.

Ove vesti dolaze samo dan nakon što je objavljeno da je kreator Swift programerskog jezika Chris Lattner odlučio da se pridruži Tesla motorsu i radi na softveru za samovozeće automobile. Nakon ovih vesti, pojedini posmatrači tržišta su već počeli da spekulišu da Apple trenutno ima velike probleme da zadrži talentovane inženjere.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous NBS zadržala referentnu kamatu na 4 odsto
Next Potrošačke cene u Srbiji pale 0,1 odsto u decembru

You might also like

Kompanije 1Comments

Policija proverava poslovanje EPS-a

Na osnovu nalaza Unutrašnje kontrole, policija proverava poslovanje EPS Snabdevanje u prethodnom periodu, saznaje Tanjug.

Kompanije 2 Comments

Vladimir Krulj: Fiat 500L bi mogao u Poljsku

Ekonomski savetnik u Vladi Srbije Vladimir Krulj smatra da bi dijalog zaposlenih i rukovodstva “Fiata” trebalo da se obavi što pre.

Turizam 1Comments

Niški aerodrom uveo dodatne letove tokom novogodišnjih i božićnih praznika

Niški aerodrom “Konstantin Veliki” uveo je zbog velikog interesovanja putnika devet dodatnih letova tokom novogodišnjih i božićnih praznika, kazala je agenciji Beta portparol tog Javnog preduzeća Ivanka Stanisavljević.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply