Ključni dizajner Mac računara napustio Apple i otišao u Tesla motors

Ključni dizajner Mac računara napustio Apple i otišao u Tesla motors

Tesla motors je kompanija poznata po privlačenju talenata iz najboljih kompanija, a prema najnovijim izveštajima, uspeli su da “ukradu” jednog od ključnih dizajnera Apple-ovog Mac tima.

Dok je bio u Apple-u, dizajner Matt Casebolt je radio na revolucionarnim proizvodima kao što su Mac Pro PC i novi MacBook, sa svoje pozicije direktora dizajna proizvoda. On je sada odlučio da se okuša u inovacijama na električnim automobilima i prešao u Tesla motors. Casebolt je bio član Apple-ovog elitnog dizajnerskog tima sastavljenog od nekolicine odabranih i odgovarao je direktno Jonathan Iveu. On ipak nije jedini značajan zaposleni koji je odlučio da iz Apple-a ode u Teslu.

Ove vesti dolaze samo dan nakon što je objavljeno da je kreator Swift programerskog jezika Chris Lattner odlučio da se pridruži Tesla motorsu i radi na softveru za samovozeće automobile. Nakon ovih vesti, pojedini posmatrači tržišta su već počeli da spekulišu da Apple trenutno ima velike probleme da zadrži talentovane inženjere.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous NBS zadržala referentnu kamatu na 4 odsto
Next Potrošačke cene u Srbiji pale 0,1 odsto u decembru

You might also like

Preduzetništvo 1Comments

Struka i privreda protiv uvođenja onlajn fiskalnih kasa

Prema najavama Ministarstva finansija, Srbija ove ili početkom 2018. godine definitivno uvodi onlajn fiskalizaciju. To znači da će svaka fiskalna kasa u svakom trenutku biti direktno povezana sa sistemom Poreske uprave.

Transport 0 Comments

Linija Beograd-Maribor posle 25 godina

Belgijska avio-kompanija VLM Airlines planira da sledećeg meseca uvede avio-liniju Maribor-Beograd, povezujući ova dva grada po prvi put u više od dvadeset godina.

Kompanije 0 Comments

AIK bolji u trci za Gorenjsku, ponuđena cena ispod zahtevane

Konzorcijum prodavaca akcija Gorenjske banke, predvođen finansijskim holdingom Sava, primio je ponude za prodaju 55% akcija ove slovenačke banke.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply