Tržišta valuta oprezna pred prvu konferenciju za medije Donalda Trampa

Na međunarodnim valutnim tržištima dolar je u utorak oslabio prema korpi valuta, dok je evro zadržao približno istu dnevnu vrednost prema američkoj valuti.

Dolarov indeks, koji meri vrednost američke u korpi šest vodećih valuta, u utorak je oslabio 0,18 odsto.

Dolar je najviše oslabio prema japanskoj valuti, 0,51%, na 115,42 jena. Podršku japanskoj valuti danas su pružili: neizvesnost u pogledu izlaska Britanije iz Evropske unije i oprez investitora, pred sutrašnju prvu konferenciju za medije novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, kažu analitičari.

Evro je prema američkoj valuti zadržao približno istu dnevnu vrednost i trguje se oko nivoa 1,0560 dolara.

“Učesnici na tržištu su prilično nervozni pred sutrašnju konferenciju za medije Donalda Trampa zbog toga što će njegovi planovi biti posebno važni za devizna tržišta, kao i za trgovinu i odnose s Kinom. Američka centralna banka već je naglasila takvu pojačanu neizvesnost, tako da glavni pokretač za dolar trenutno nije monetarna politika jer će ona odgovoriti na sve ono što ćemo u narednim nedeljama slušati od Trampa”, rekla je Esther Reichelt, valutni analitičar u “Commerzbank”.

Izvor:Agencije
Previous Nafta pala ispod 54 dolara, strah od prekomerne ponude pritisnuo tržište
Next Nemci nude 200 miliona dolara za Adu Bojanu

You might also like

Evropske berze: Početak nedelje obeležen padom berzi

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija su pale, kao i na azijskim tržištima nešto ranije, zbog sve većih sumnji da će predsednik SAD-a Donald Trump uspeti da ispuni

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Oprezna trgovina zbog smene direktora FBI-a

Na Wall Streetu se u sredu trgovalo oprezno jer su ekonomske vesti bile u drugom planu, nakon što je predsednik SAD-a Donald Trump neočekivano otpustio direktora FBI-a Jamesa Comeyja.

Svetske berze 0 Comments

Fidelity Investments “prigrlio” bitcoin

Mnogi su predviđali da će svet nakon osam godina euforije uskoro izgubiti interes za kriptovalute, naročito za bitcoin, ali to se očito ne događa.

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!