Tržišta valuta oprezna pred prvu konferenciju za medije Donalda Trampa

Na međunarodnim valutnim tržištima dolar je u utorak oslabio prema korpi valuta, dok je evro zadržao približno istu dnevnu vrednost prema američkoj valuti.

Dolarov indeks, koji meri vrednost američke u korpi šest vodećih valuta, u utorak je oslabio 0,18 odsto.

Dolar je najviše oslabio prema japanskoj valuti, 0,51%, na 115,42 jena. Podršku japanskoj valuti danas su pružili: neizvesnost u pogledu izlaska Britanije iz Evropske unije i oprez investitora, pred sutrašnju prvu konferenciju za medije novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, kažu analitičari.

Evro je prema američkoj valuti zadržao približno istu dnevnu vrednost i trguje se oko nivoa 1,0560 dolara.

“Učesnici na tržištu su prilično nervozni pred sutrašnju konferenciju za medije Donalda Trampa zbog toga što će njegovi planovi biti posebno važni za devizna tržišta, kao i za trgovinu i odnose s Kinom. Američka centralna banka već je naglasila takvu pojačanu neizvesnost, tako da glavni pokretač za dolar trenutno nije monetarna politika jer će ona odgovoriti na sve ono što ćemo u narednim nedeljama slušati od Trampa”, rekla je Esther Reichelt, valutni analitičar u “Commerzbank”.

Izvor:Agencije
Previous Nafta pala ispod 54 dolara, strah od prekomerne ponude pritisnuo tržište
Next Nemci nude 200 miliona dolara za Adu Bojanu

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

John Hardy: Dolar napreduje uoči objavljivanja američkih ključnih podataka

Postoje naznake da je tržište zapalo u mod “tematske hibernacije”, kaže John Hardy iz Saxo Banke

Wall Street: Indeksi osciliraju, investitori zabrinuti

Na Wall Streetu su u četvrtak najvažniji indeksi beležili tek blage oscilacije, dok investitori s oprezom prate najnovije izjave predsednika Donalda Trumpa o trgovini i politikama koje namerava provoditi.

Svetske berze 0 Comments

Zlato na putu najvećeg mesečnog dobitka od juna prošle godine

Zlato je na putu da postigne svoj najbolji mesečni učinak u više od pola godine usled straha i neizvesnosti na tržištima koje su poslednjih dana posejale uredbe američkog predsednika.

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!