Tržišta valuta oprezna pred prvu konferenciju za medije Donalda Trampa

Na međunarodnim valutnim tržištima dolar je u utorak oslabio prema korpi valuta, dok je evro zadržao približno istu dnevnu vrednost prema američkoj valuti.

Dolarov indeks, koji meri vrednost američke u korpi šest vodećih valuta, u utorak je oslabio 0,18 odsto.

Dolar je najviše oslabio prema japanskoj valuti, 0,51%, na 115,42 jena. Podršku japanskoj valuti danas su pružili: neizvesnost u pogledu izlaska Britanije iz Evropske unije i oprez investitora, pred sutrašnju prvu konferenciju za medije novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, kažu analitičari.

Evro je prema američkoj valuti zadržao približno istu dnevnu vrednost i trguje se oko nivoa 1,0560 dolara.

“Učesnici na tržištu su prilično nervozni pred sutrašnju konferenciju za medije Donalda Trampa zbog toga što će njegovi planovi biti posebno važni za devizna tržišta, kao i za trgovinu i odnose s Kinom. Američka centralna banka već je naglasila takvu pojačanu neizvesnost, tako da glavni pokretač za dolar trenutno nije monetarna politika jer će ona odgovoriti na sve ono što ćemo u narednim nedeljama slušati od Trampa”, rekla je Esther Reichelt, valutni analitičar u “Commerzbank”.

Izvor:Agencije
Previous Nafta pala ispod 54 dolara, strah od prekomerne ponude pritisnuo tržište
Next Nemci nude 200 miliona dolara za Adu Bojanu

You might also like

Cene hrane u svetu pale 2016. petu godinu za redom

UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) saopštila je u četvrtak da su cene hrane u svetu prošle godine pale petu godinu za redom, s tim da su cene žitarica postepeno padale

Cene dijamanata u padu, trgovci oprezni

Uzdržana tražnja, pad cena brušenih dijamanata, te manja proizvodnja a veća prodaja nebrušenih dijamanata, osnovne su karakteristike kretanja na tržištu u 2016. godini, izvestila je Rapaport Group.

Wall Street: Dow Jones skočio, Nasdaq pao

Na Wall Streetu je u četvrtak Dow Jones dostigao najviši nivo u istoriji, zahvaljujući rastu cena akcija banaka, dok je Nasdaq indeks pao jer ulagači menjaju pozicije nakon pobede Donalda

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!