Božić nam otkriva cilj i smisao našeg života na zemlji

Božić nam otkriva cilj i smisao našeg života na zemlji

Patrijarh srpski Irinej poručio je vernicima povodom Božića da se raduju i množe, kako bi napunili zemlju, i poželeo da Bog da, da ovaj blagoslov postane mera života srpskog naroda i svih naroda na zemlji, jer bi na taj način pakao bratoubistva i čedomorstva bio zamenjen rajskim mirom i punoćom života.

“Neka od ovog Božića oživi Srbija i neka naše porodice ispuni radost i dečija igra. Sveto Jevanđelje nas upravo i podseća na to da, ako se ne obratimo i ne postanemo bezazleni kao deca, nećemo ući u Carstvo nebesko. Zato je Božić praznik i naše dece, praznik mladosti i večne budućnosti”, naveo je patrijarh u Božićnoj poslanici.

“Pozdravljamo božićnim pozdravom svu našu duhovnu decu u Otadžbini i rasejanju i pozivamo ih da žive u međusobnoj bratskoj ljubavi, u ljubavi Božića. Posebno se molimo za raspeto Kosovo i Metohiju, našu duhovnu i nacionalnu kolevku, koju je veliki Njegoš nazvao “grdnim sudilištem”. Dok je Srba, biće i Kosova! Kosovo je duša Srbinova! Zato će Kosovo i Metohija biti i ostati naša zemlja, jer su tu naša Golgota i naš Jerusalim”, kaže patrijarh.

“Hristos je isti danas, juče i doveka”, naveo je i dodao da je srpski narod – narod Božića i da će dok je Srba, biti i Kosova i Metohije.

Srpski narod je narod Svetoga Save, narod svetog cara Lazara Kosovskog i svih ostalih mučenika i novomučenika, koji u zla vremena postradaše, kao vitlejemska deca za istinu i pravdu Božiju, naveo je.

“Njihove žrtve se sećamo i molimo ih da nas u nebeskom Vitlejemu pominju u svojim svetim molitvama, da bismo bili dostojni svojih svetih predaka, kako je govorio blaženopočivši patrijarh Pavle”, istakao je patrijarh Irinej.

Božić nam, ističe, otkriva cilj i smisao našeg života na zemlji i zato Božić zaista jeste “dan koji stvori Gospod da se radujemo i veselimo u njemu”.

“Božić nam ukazuje i na svetinju ljudskog života. Ovaj praznik nas poziva na oboženje, a ne na uništenje, na služenje životu, ne samo biološkom već i večnom, a ne na robovanje smrti… Svemu je od Boga darovan život, a posebno ljudskom biću koje je u Hristu ikona Boga Živoga”, naveo je prvojerarh SPC.

Kako je naglasio, Božić nam osnažuje i vraća biblijski blagoslov.

“Rađajte se i množite i napunite zemlju”, poručio je patrijarh Irinej uz tradicionalni pozdrav “Mir Božji, Hristos se rodi – Vaistinu se rodi – Blagoslovena nova 2017. godina”.

Izvor:Tanjug

Previous Srbija pomaže investitorima koji ulože 100.000 evra i zaposle 10 ljudi
Next Uranijum bio najlošija roba na svetskim tržištima u 2016. godini

You might also like

Društvo 0 Comments

Inspekcija rada: Trećina radnika u pekarama “na crno”

Inspekcija rada zatekla je tokom vanrednog nadzora gotovo 30 odsto radnika na crno u preduzećima koja se bave proizvodnjom hleba, peciva i kolača, izjavio je ministar za rad Aleksandar Vulin

Najvažnije vesti 0 Comments

APR: Lista loših direktora dostupna javnosti

Od danas će na sajtu APR biti dostupna lista loših direktora koji su svojim poslovanjem uništili preduzeća, prevarili partnere ili zaposlene.

Politika 0 Comments

Počeo samit lidera G20 u Kini

Kineski predsednik Si Đinping zvanično je danas otvorio dvodnevni samit 20 najvećih svetskih ekonomija, rekavši da bi G20 trebalo da usvoji nove mere kako bi stvorila zamah privrednog rasta i

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply