Ledeni dani u Srbiji, kritične tačke jugozapadni i jugoistočni delovi zemlje

Ledeni dani u Srbiji, kritične tačke jugozapadni i jugoistočni delovi zemlje

U petak i za vikend u Srbiji će biti veoma hladno i vetrovito, sa jutarnjim temperaturama do minus 15, na planinama i do minus 22, a najkritičnije tačke će biti jugozapadni i jugoistočni delovi Srbije, mada se veliki problemi ne očekuju, kaže pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Bojan Tomić.

Tomić navodi i da se u toku noći očekuje i pojačan vetar, pa je moguće i stvaranje snežnih nanosa.

“Mi smo izdali upozorenje od eventualnih snežnih nanosa, obavešteni su svi opštinski štabovi za vanredne situacije, putarska preduzeća, EPS, EMS. Sve ekipe su spremne, naše ekipe su u pojačanoj pripravnosti u delovima zemlje u kojima, iz ranijih iskustava očekujemo neke probleme, ali se veliki problemi ne očekuju”, rekao je Tomić za RTS.

Dodao je i da je mehanizacija Sektora u funkcionalnom stanju i maksimalno angažovana.

Tomić je istakao i da su sve lokalne samouprave u pripravnosti, te da je, zbog iskustva u prethodnim godinama, sada povećan nivo svesti, uz bolju koordinaciju na terenu.

“Mi smo pripreme za zimsku sezonu počeli ranije, ovo je sada prvi talas ove godine za koji možemo očekivati da izazove određene, ali ne i veće probleme”, rekao je Tomić.

Planovi reagovanja postoje, ali se, ponovio je, veći problemi ne očekuju.

Tomić je naveo i da je hidrološka situacija stabilna.

On je apelovao na građane da, u vreme niskih temperatura, a radi zaštite od eventualnih požara, ne koriste improvizovana grejna tela i da ih ne ostavljaju bez nadzora, ali takođe ni da električna tela ne koriste preko produžnih kablova.

Izvor:RTS/Tanjug

Previous Proizvođač iPhone telefona robotima će zameniti ljude
Next Ivica Todorić prodao Kozmo

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Rok za prijave za naslovnog sponzora Beogradske arene produžen do 3. jula

Arena Beograd produžila je rok za dostavu prijave za izbor naslovnog sponzora objekta Arena do 3. jula 2017. godine do 13 časova.

Politika 0 Comments

Vučić dao rok Srbima sa Kosova i Metohije da do 31. decembra povuku sve štetne odluke

Premijer Aleksandar Vučić je predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije dao rok da do 31. decembra povuku sve štetne odluke ako žele da učestvuju u onome što je jedinstvena politika

Najvažnije vesti 0 Comments

Vladimir Rebić imenovan za novog direktora policije

Na današnjoj sednici je Vlada Republike Srbije izabrala Vladimira Rebića za novog direktora policije, a on je i do sada obavljao funkciju vršioca te dužnosti, javio je RTS.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply