Evropske berze drugi dan u padu

Evropske berze drugi dan u padu

Na evropskim berzama u četvrtak ujutro cene akcija blago su skliznule, drugi dan zaredom, a pod najvećim su pritiskom akcije u sektoru osiguranja.

STOXX indeks 600 vodećih evropskih akcija bio je oko 9,30 sati u minusu 0,3 odsto, nakon što je juče oslabio 0,1 odsto.

Londonski FTSE bio je oko 9,30 sati na dobitku 0,1 odsto, dok su frankfurtski DAX i pariski CAC indeks skliznuli između 0,2 i 0,4 odsto.

Nakon što je u prva dva radna dana nove godine skočio više od 1 odsto, u poslednja dva dana STOXX 600 indeks blago je oslabio.

Najviše su jutros, u proseku 0,9 odsto, pale cene akcija u sektoru osiguranja jer su analitičari JPMorgana snizili preporuke za nekoliko osiguravajućih kuća.

Tako je cena akcija RSA Insurancea pala 2,2, a Hannover Ruecha za 2,7 odsto.

Oštro je, više 3 odsto, pala i cena akcija Rolls-Roycea, takođe zbog smanjene preporuke JPMorgana.

Na azijskim berzama su cene akcija jutros porasle, pa je MSCI indeks azijsko-pacifičkih akcija, bez japanskih, u 9,30 sati bio na dobitku više od 1 odsto.

No, na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks oslabio 0,4 odsto, na 19.520 bodova, što je posledica jačanja jena jer zbog toga japanski izvozni proizvodi postaju manje cenovno konkurentni na instranim tržištima.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Eksperiment: Radno vreme od šest sati nije isplativo
Next Poreska prevara koštaće Deutsche banku 95 miliona dolara

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze u porastu na početku nedelje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija su porasle, posebno u finansijskom sektoru nakon što je Italija pokrenula proces spašavanje dve regionalne banke, a u fokusu ulagača je i

Evro na najvišem nivou prema dolaru od novembra prošle godine

Cena zajedničke evropske valute u utorak je na međunarodnim tržištima premašila nivo 1,1 dolara, dosegavši najviši nivo od početka novembra prošle godine.

Svetske berze 0 Comments

Cene nafte pale skoro 3 odsto

Usporavanje globalnog privrednog rasta i pojačano snabdevanje naftom iz Nigerije i drugih zemalja izvoznika u utorak su spustili cene nafte na međunarodnim tržištima više od 2 odsto.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply