Beogradska berza: Belex oslabio drugi dan zaredom

Beogradska berza: Belex oslabio drugi dan zaredom

Silazni trend na beogradskom tržištu kapitala u četvrtak je nastavljen, uz skroman promet akcija.

Indeks Belex15 oslabio je 0,2% na 714,8 poena, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 11,1 milion RSD (89,9 hiljada EUR).

Foto:B92

Foto:B92

Najprometnija akcija iz indeksne korpe bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je ojačala 0,8% na 745 RSD uz promet od 2,3 miliona RSD. NIS-om se danas trgovalo u cenovnom rasponu 735-757 RSD, uz pojačani pritisak na strani tražnje.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) se oporavio skoro 1% na 1.150 RSD premda se od nove godine trguje bez prava na dividendu iz prošlogodišnje dobiti. Ukupan promet u trgovanju ovom hartijom iznosio je 1,2 miliona RSD.

Komercijalna banka (KMBN) je predvodila gubitnike s minusom od 2,7% na 1.701 RSD uz realizaciju od 0,2 miliona RSD, dok se Metalac (MTLC) s minornim prometom zadržao na 1.750 RSD.

Najprometnija akcija na tržištu bila je beogradska Informatika (INFM) koja je zabeležila jaku tražnju i promet od 6,8 miliona RSD. Cena ove akcije, samo zato što se nalazi na aukcijskom segmentu tržišta, zadržala se na nivou od 1.000 RSD, te velika nezadovoljena tražnja nije rezultirala i rastom cene. Akcije Informatike u proteklih mesec dana porasle su 17,6% uz pojačani intezitet trgovanja.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor: Wisebroker
Previous EU: Srbiju čeka dodatna donacija od 166,4 miliona evra
Next Nikolić otkazao odlazak na Kosovo i Metohiju za Badnji dan

You might also like

Azijske berze: Investitori suzdržani u očekivanju poteza BoE

Azijske berze su porasle četvrti dan zaredom jer ulagači očekuju da Britanska centralna banka (BoE) smanji kamatne stope u nameri da spreči recesiju.

Svetske berze 0 Comments

Analitičar predviđa da će vrednost bitcoina biti 100.000 dolara

Bitcoin bi mogao da dostigne vrednost i 100.000 dolara u narednih deset godina, rekao je analitičar koji je predvidio i sadašnji rekord ove valute.

Svetske berze 0 Comments

Evropske tržišta: Predsednički izbor u SAD-u uzdigli berze

Na evropskim berzama u utorak ujutro cene akcija su porasle, drugi dan zaredom, no trguje se oprezno uoči američkih predsedničkih izbora.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply