Beogradska berza: Belex oslabio drugi dan zaredom

Beogradska berza: Belex oslabio drugi dan zaredom

Silazni trend na beogradskom tržištu kapitala u četvrtak je nastavljen, uz skroman promet akcija.

Indeks Belex15 oslabio je 0,2% na 714,8 poena, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 11,1 milion RSD (89,9 hiljada EUR).

Foto:B92

Foto:B92

Najprometnija akcija iz indeksne korpe bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je ojačala 0,8% na 745 RSD uz promet od 2,3 miliona RSD. NIS-om se danas trgovalo u cenovnom rasponu 735-757 RSD, uz pojačani pritisak na strani tražnje.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) se oporavio skoro 1% na 1.150 RSD premda se od nove godine trguje bez prava na dividendu iz prošlogodišnje dobiti. Ukupan promet u trgovanju ovom hartijom iznosio je 1,2 miliona RSD.

Komercijalna banka (KMBN) je predvodila gubitnike s minusom od 2,7% na 1.701 RSD uz realizaciju od 0,2 miliona RSD, dok se Metalac (MTLC) s minornim prometom zadržao na 1.750 RSD.

Najprometnija akcija na tržištu bila je beogradska Informatika (INFM) koja je zabeležila jaku tražnju i promet od 6,8 miliona RSD. Cena ove akcije, samo zato što se nalazi na aukcijskom segmentu tržišta, zadržala se na nivou od 1.000 RSD, te velika nezadovoljena tražnja nije rezultirala i rastom cene. Akcije Informatike u proteklih mesec dana porasle su 17,6% uz pojačani intezitet trgovanja.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor: Wisebroker
Previous EU: Srbiju čeka dodatna donacija od 166,4 miliona evra
Next Nikolić otkazao odlazak na Kosovo i Metohiju za Badnji dan

You might also like

Najviša vrednost dinara prema evru ove godine

Dinar je danas dostigao novu najvišu vrednost prema evru ove godine, objavila je Narodna banka Srbije.

Beogradska berza: Obveznice doprinele vanredno visokom prometu

Poslednji dan u sedmici doneo je vanredno visok promet zahvaljujući državnim obveznicama, dok je indeks Belex15 oslabio 0,6% na 614,3 poena. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 246,5 miliona RSD

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Dolar stabilan, trgovina na oprezu

Na azijskim berzama u četvrtak se trguje oprezno, a podršku tržištima pružaju stabilizacija cena sirovina i dobri ekonomski pokazatelji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply