Ulaskom u 2017. godinu cena bitcoina prešla 1.000 dolara

Ulaskom u 2017. godinu cena bitcoina prešla 1.000 dolara

Bitcoin, najpoznatija virtuelna kriptovaluta, ušla je sa izuzetno dobrim rezultatom u novu 2017. godinu .

Nakon više od tri godine njena cena je dostigla najviši nivo u poslednje tri godine. Nakon novembra 2013. i tadašnjeg rekorda od 1.124,76 američkih dolara, 1. januara 2017. godine bitcoin je zatvorio na ceni od 998 dolara, u ponedeljak je njegova cena dostigla 1.031 dolar, dok je trenutna cena 1.023 dolara.

Zanimljivo je i da se cena bitcoina našla iznad “psihološke granice” od 1.000 dolara u vreme kada je i sam kurs dolara vrlo visok (1,05 evra za dolar). Ukupna tržišna kapitalizacija svih bitcoina na svetu ovime je premašila 16 milijardi dolara, a samo u protekloj godini ona je porasla za više od 100%.

Trgovci bitcoinom pojašnjavaju da je poslednji rast cene podstaknut velikom potražnjom za bitcoinom u SAD-u i Evropi. Sve više kupaca, naime, u virtuelnoj valuti traži sigurnu luku jer očekuju dramatične promene u svetskoj ekonomiji. Dodatno, kineski investitori su se tokom poslednjih godinu dana pomamili za bitcoinom zbog pada vrednosti juana, a Kinezima je virtuelni novac privlačan i iz razloga što vlasti ne mogu da ga kontrolišu.

Izvor: GdeInvestirati/ITsvet
Previous Tesla motors: Proizvodnja vozila skočila za 64%, a isporuke kasne
Next Ford otkazuje izgradnju fabrike u Meksiku

You might also like

Berza 1Comments

Svet u kojem roboti investiraju vaš teško zarađen novac

Berzanski podijumi u Njujorku i Londonu danas postoje samo radi dekoracije. Stvarnu trgovinu obavljaju roboti. 

Bitcoin se skoro prepolovio

Virtuelna valuta bitcoin naglo je oslabila posle meteorskog skoka tokom leta, pošto su kineske vlasti odlučile da ograniče njenu trgovinu.

Beogradska berza: NIS dominirao po prometu i po rastu vrednosti

Beogradsko tržište akcija danas je zabeležilo snažan rast, uz dominaciju Naftne industrije Srbije (NIIS) kako po prometu, tako i po rastu vrednosti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply