Ulaskom u 2017. godinu cena bitcoina prešla 1.000 dolara

Ulaskom u 2017. godinu cena bitcoina prešla 1.000 dolara

Bitcoin, najpoznatija virtuelna kriptovaluta, ušla je sa izuzetno dobrim rezultatom u novu 2017. godinu .

Nakon više od tri godine njena cena je dostigla najviši nivo u poslednje tri godine. Nakon novembra 2013. i tadašnjeg rekorda od 1.124,76 američkih dolara, 1. januara 2017. godine bitcoin je zatvorio na ceni od 998 dolara, u ponedeljak je njegova cena dostigla 1.031 dolar, dok je trenutna cena 1.023 dolara.

Zanimljivo je i da se cena bitcoina našla iznad “psihološke granice” od 1.000 dolara u vreme kada je i sam kurs dolara vrlo visok (1,05 evra za dolar). Ukupna tržišna kapitalizacija svih bitcoina na svetu ovime je premašila 16 milijardi dolara, a samo u protekloj godini ona je porasla za više od 100%.

Trgovci bitcoinom pojašnjavaju da je poslednji rast cene podstaknut velikom potražnjom za bitcoinom u SAD-u i Evropi. Sve više kupaca, naime, u virtuelnoj valuti traži sigurnu luku jer očekuju dramatične promene u svetskoj ekonomiji. Dodatno, kineski investitori su se tokom poslednjih godinu dana pomamili za bitcoinom zbog pada vrednosti juana, a Kinezima je virtuelni novac privlačan i iz razloga što vlasti ne mogu da ga kontrolišu.

Izvor: GdeInvestirati/ITsvet
Previous Tesla motors: Proizvodnja vozila skočila za 64%, a isporuke kasne
Next Ford otkazuje izgradnju fabrike u Meksiku

You might also like

Wall Street: Indeksi drugi dan zaredom beleže skok

Na Wall Streetu su u utorak cene akcija porasle drugi dan zaredom jer se ulagači nadaju pobedi Hillary Clinton na američkim predsedničkim izborima.

Wall Street: Indeksi dostigli nove rekorde

Na Wall Streetu su u sredu najvažniji indeksi skočili više od 1,3 odsto, dostigavši nove rekordne nivoe, jer je odmeren govor predsednika SAD-a Donalda Trumpa u Kongresu podstakao optimizam na

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Dow Jones skočio, Nasdaq pao

Na Wall Streetu je u četvrtak Dow Jones dostigao najviši nivo u istoriji, zahvaljujući rastu cena akcija banaka, dok je Nasdaq indeks pao jer ulagači menjaju pozicije nakon pobede Donalda

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply