Telenor ove godine u Srbiji ulaže 30 miliona evra u razvoj 4G mreže

Telenor ove godine u Srbiji ulaže 30 miliona evra u razvoj 4G mreže

Telenor će u dalji razvoj mreže u Srbiji ove godine uložiti dodatnih 30 miliona evra, a kompanija u prvoj polovini 2017. godine planira da bar 80% stanovništva Srbije bude pokriveno 4G mrežom.

Direktorka Telenora u Srbiji Ingeborg Ofsthus je rekla da se u 2016. vidi značajan napredak u korišćenju mobilnog interneta i naglasila da više od 50% celokupnog mobilnog internet saobraćaja u Srbiji ide kroz Telenor mrežu.

Navela je da je u 2015. i 2016. godini uloženo po 35 miliona evra u razvoj 3G i početak razvoja 4G mreže i dodala da je namera kompanije da 4G tehnologija bude dostupna svima.

Ona je navela da je Telenor testirao 5G mrežu, jer uvek želi da bude korak ispred i da su postigli brzinu prenosa podatka od jedan gigabit.

Ofsthus je istakla je da je Telenor 2016. godine obeležio 10 godina poslovanja u Srbiji i dodala da je ta kompanija do sada uložila blizu 2 milijardi evra u srpsko tržište.

– To pokazuje koliko smo posvećeni ovom tržištu i da smo odlučni u onome šta radimo. Važna nam je digitalizacija i želimo da svim građanima omogućimo da iskoriste sve prednosti povezanosti. Jasno je da samo stalnim investicijama možemo zadovoljiti potrebe i očekivanja potrošača – istakla je direktorka Telenora.

Ocenjujući poslovno okruženje u Srbiji, ona je rekla da Telenor sebe vidi kao značajnog partnera i učesnika na tržištu, naročito jer je ta kompanija i jedan od najvećih stranih investitora.

Dodala je da su uključeni u rad na novom o Zakonu o elektronskom poslovanju.

Kao važne korake za predvidivo poslovno okruženja istakla je rešavanje pitanja digitalnog potpisa, kao i rešenja za prekogranični prenos podatka.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Azijske berze skočile, dolar na najvišem nivou u poslenjih 14 godina
Next Evropske berze stabilne posle dva dana rasta

You might also like

Kompanije 0 Comments

Više od 100 privrednika iz Srbije na Poslovnom forumu u Minsku

Više od 100 privrednika i poljoprivrednih proizvodača -predstavnika oko 40 firmi iz Srbije doputovalo je danas u Minsk gde će naredna dva dana učestvovati na Poslovnom forumu i bilateralnim razgovorima

Kompanije 0 Comments

iPhone najprodavaniji tehnološki uređaj u 2017.

Ako je vjerovati podacima koje donosi USA TODAY, bez obzira na to što završne analize prodajnih rezultata u prošloj godini nisu dovršene, najprodavaniji tehnološki uređaj u 2017. je upravo Appleov iPhone. 

Prehrambena industrija 0 Comments

Heineken preuzima brazilsku filijalu japanskog Kirin Holdingsa

Holandski proizvođač piva Heineken u ponedeljak je objavio kako planira kupiti brazilsku filijalu japanskog Kirin Holdingsa, čime bi povećao prisutnost na trećem tržištu piva u svetu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply