Proizvodnja iPhone-a ostaje u Kini

Proizvodnja iPhone-a ostaje u Kini

Deo predsedničke kampanje Donalda Trumpa, koji će na čelu SAD-a 20. januara zameniti Baracka Obamu, temeljio se na obećanjima kako će vratiti proizvodnju američkih uređaja u SAD, ali od toga na kraju ipak neće biti ništa.

Prema pisanju internet stranice phonearena.com Apple je prva američka kompanija koja je čak i razgovarala sa svojim dobavljačima iz Kine o mogućem preseljenju proizvodnih pogona u SAD. Foxconn je prema izvoru čak i bio zainteresovan za ovakav razvoj situacije ali, većina ostalih dobavljača poput Pegatron-a tom idejom nije bila nimalo oduševljena. I to iz više razloga.

Jedan od njih je što bi celokupno preseljenje proizvodnje s jedne na drugu lokaciju prouzročilo velike i ujedno nepotrebne troškove. Zatim, kompanija Lens Technologies navela je kako američki radnici nisu fleksibilni po pitanju radnog vremena, a i očekuju osetno veće plate nego radnici sa Istoka.

Stoga nije teško za zaključiti kako od preseljenja proizvodnje u SAD na kraju neće biti ništa jer Apple previše zavisi od svojih dobavljača iz Kine da bi se odlučio na silu da sprovede Trumpovu ideju.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Top 10 ličnosti koje će uticati na dešavanja u Evropi ove godine
Next Zbog terorističkih napada u Francuskoj hotelijeri izgubili 650 miliona evra

You might also like

Kompanije 0 Comments

Sberbank: Neto dobit u prvom kvartalu veća 42%

Ruska banka Sberbank izvestila je u sredu o skoku neto dobiti u prvom tromesečju, uz više kamatne prihode i znatno manje rezervacije za gubitke po kreditima na godišnjem nivou, ali

Banke i finansije 0 Comments

NBS: Referentna kamatna stopa snižena na 3,5 odsto

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu smanji na nivo od 3,5 odsto.

Prehrambena industrija 1Comments

Simit Sarayi iz Turske menja Costa Coffee

Poznati turski lanac Simit Sarayi koji posluje širom sveta uskoro će svoj otvoriti prvi lokal u Beogradu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply