Facebook i Google dominiraju na listi najpopularnijih aplikacija u 2016.

Facebook i Google dominiraju na listi najpopularnijih aplikacija u 2016.

Kompanija Nielsen pripremila je listu najpopularnijih aplikacija za mobilne uređaje koje su koristili američki korisnici tokom 2016. godine.

Najpopularnija svetska društvena mreža Facebook, najpopularnija je i među korisnicima mobilnih uređaja u SAD-u. Njena službena mobilna aplikacija predvodi Nielsen-ovu listu sa oko 146 miliona jedinstvenih korisnika. Facebook-ov Messenger ima gotovo 130 miliona jedinstvenih korisnika.

Na listi se potom nalaze Google-ove aplikacije, YouTube (sa 114 miliona jedinstvenih korisnika), Google Maps (sa 106 miliona jedinstvenih korisnika), Google Search (sa 104 miliona korisnika), Google Play (100 miliona korisnika) i Gmail (89 miliona korisnika). Na osmom mestu nalazi se Facebook-ov Instagram (sa 75 miliona jedinstvenih korisnika).

Deveto i deseto mesto zauzimaju Apple Music (68 miliona korisnika) te Amazon App (66 miliona korisnika). Dakle, vidljivo je kako Facebook i Google u potpunosti dominiraju ovom listom.

Što se tiče uređaja na kojima se vrte sve navedene aplikacije u SAD-u, tokom trećeg kvartala 2016. godine dominirala je platforma Android sa udelom od 53%, Apple-ov iOS ima tržišni udeo od 45%, Windows Phone ima udeo od 2%, dok BlackBerry ima udeo od 1%.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous Ford otkazuje izgradnju fabrike u Meksiku
Next Italija: Prva deflacija u poslednjih 57 godina

You might also like

Kompanije

Siniša Mali: Kineski industrijski park kod Pupinovog mosta

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je u Pekingu da će hiljade novih radnih mesta za građane Srbije obezbediti protokol potpisan u Pekingu o izgradnji novog industrijskog parka, ističući da će

Kompanije

Jedinstvo iz Sevojna isplatilo drugi deo dividende iz prošlogodišnje dobiti

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna isplatilo je juče drugi deo prošlogodišnje dividende koju je 28. juna odobrila skupština akcionara.

Društvo

U poreskim oazama kriju se 1.600 milijardi dolara najvećih američkih kompanija

Pedeset najvećih američkih kompanija sakrile su oko 1.600 milijardi dolara u offshore poreskim oazama kako bi smanjile svoje poreske obaveze u SAD, navodi se u studiji Oksfama objavljenoj danas.