Tržište obveznica: Investitore brine rastući populizam

Tržište obveznica: Investitore brine rastući populizam

Ni povećanje kamatnih stopa u SAD, ni rastuća inflacija, ne zadaju toliku glavobolju investitorima u obveznice, koliko to u ovom trenutku čini politika, piše njujorška agencija “Blooberg”.

Za više od 30 odsto uglednih investitora, najveća briga je populizam u politici kada je reč o periodu koji pokriva narednih godinu dana, prema izveštaju američke banke “Bank of America Merrill Lynch”.

Samo devet odsto investitora je isti razlog navelo u oktobru, uoči iznenađujuće pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD.

“Decembarsko istraživanje pokazuje konstantno pominjanje pojma ‘populizam’. Investitori su takođe prilagodili svoje portfolije kako bi se pripremili na svet sa više populizma u 2017. godini”, navode analitičari banke ” Merrill Lynch”.

Trinaest procenata investitora je kao najveću brigu navelo rastuće prinose na obveznice, dok je to kao problem u oktobru navodilo tek 6,0 odsto njih, pokazali su rezultati istraživanja.

Investitori se, kako navodi “Bloomberg”, spremaju i za dodatna iznenađenja u 2017. godini zbog antiestablišment revolucije širom Evrope i približavanja izbora u Francuskoj, Holandiji i Nemačkoj.

Izvor:Tanjug
Previous Članstvo u PKS obavezno za sve privrednike
Next U Srbiju se uvoze polovna vozila koja na Zapadu ne mogu proći tehnički pregled

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Christopher Dembik: Prognoza za prvi kvartal 2017.

Početak 2017. godine začinili su politički rizici uključujući nemačke predsedničke izbore i parlamentarne izbore u Holandiji. Međutim Velika Britanija nam je predočila najveću pretnju – Brexit.

Svetske berze 0 Comments

Cene nafte u padu, zalihe u SAD na novim rekordnim nivoima

Cene nafte na međunarodnim tržištima beleže negativan smer nakon podatka da su zalihe u Sjedinjenim Državama dostigle nove rekordne nivoe, čime su ozbiljno ugroženi napori OPEC-a da smanji prekomernu snabdevenost tržišta.

Produktna berza: Opšti rast cena robe, kukuruz najveći tržišni dobitnik

Promet robe na Produktnoj berzi u Novom Sadu iznosio je svega 200 tona robe u vrednosti 3.839.000 dinara. Međutim, skraćena radna nedelja je donela opšti rast cena na ovom tržištu,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply