Tržište obveznica: Investitore brine rastući populizam

Tržište obveznica: Investitore brine rastući populizam

Ni povećanje kamatnih stopa u SAD, ni rastuća inflacija, ne zadaju toliku glavobolju investitorima u obveznice, koliko to u ovom trenutku čini politika, piše njujorška agencija “Blooberg”.

Za više od 30 odsto uglednih investitora, najveća briga je populizam u politici kada je reč o periodu koji pokriva narednih godinu dana, prema izveštaju američke banke “Bank of America Merrill Lynch”.

Samo devet odsto investitora je isti razlog navelo u oktobru, uoči iznenađujuće pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD.

“Decembarsko istraživanje pokazuje konstantno pominjanje pojma ‘populizam’. Investitori su takođe prilagodili svoje portfolije kako bi se pripremili na svet sa više populizma u 2017. godini”, navode analitičari banke ” Merrill Lynch”.

Trinaest procenata investitora je kao najveću brigu navelo rastuće prinose na obveznice, dok je to kao problem u oktobru navodilo tek 6,0 odsto njih, pokazali su rezultati istraživanja.

Investitori se, kako navodi “Bloomberg”, spremaju i za dodatna iznenađenja u 2017. godini zbog antiestablišment revolucije širom Evrope i približavanja izbora u Francuskoj, Holandiji i Nemačkoj.

Izvor:Tanjug
Previous Članstvo u PKS obavezno za sve privrednike
Next U Srbiju se uvoze polovna vozila koja na Zapadu ne mogu proći tehnički pregled

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Počinje Svetski ekonomski forum u Davosu

Počinje Svetski ekonomski forum u švajcarskom Davosu , koji će okupiti i ove godine svetske lidere političke i ekonomske elite, u uslovima geostrateških podela na više frontova, koje imaju dalekosežne

Nouriel Roubini: Bitcoin će pasti na nulu

Bitcoin ludilo će trajati dok vrednost te valute ne padne na nulu, novo je upozorenje Nouriela Roubinija.

Najvažnije vesti 0 Comments

Produktna berza: Realizovan prvi ugovor za soju „na zeleno“

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu tokom ove nedelje je trgovano 2.109 tone robe, što je oko 8 odsto veći promet u odnosu na prethodnu sedmicu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply