Tržište obveznica: Investitore brine rastući populizam

Tržište obveznica: Investitore brine rastući populizam

Ni povećanje kamatnih stopa u SAD, ni rastuća inflacija, ne zadaju toliku glavobolju investitorima u obveznice, koliko to u ovom trenutku čini politika, piše njujorška agencija “Blooberg”.

Za više od 30 odsto uglednih investitora, najveća briga je populizam u politici kada je reč o periodu koji pokriva narednih godinu dana, prema izveštaju američke banke “Bank of America Merrill Lynch”.

Samo devet odsto investitora je isti razlog navelo u oktobru, uoči iznenađujuće pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD.

“Decembarsko istraživanje pokazuje konstantno pominjanje pojma ‘populizam’. Investitori su takođe prilagodili svoje portfolije kako bi se pripremili na svet sa više populizma u 2017. godini”, navode analitičari banke ” Merrill Lynch”.

Trinaest procenata investitora je kao najveću brigu navelo rastuće prinose na obveznice, dok je to kao problem u oktobru navodilo tek 6,0 odsto njih, pokazali su rezultati istraživanja.

Investitori se, kako navodi “Bloomberg”, spremaju i za dodatna iznenađenja u 2017. godini zbog antiestablišment revolucije širom Evrope i približavanja izbora u Francuskoj, Holandiji i Nemačkoj.

Izvor:Tanjug
Previous Članstvo u PKS obavezno za sve privrednike
Next U Srbiju se uvoze polovna vozila koja na Zapadu ne mogu proći tehnički pregled

You might also like

Beogradska berza: Blagi rast indeksa, Aerodrom “Nikola Tesla” najprometnija akcija

Početak trgovačke sedmice na Beogradskoj berzi obeležila je nevelika investiciona aktivnost uz blagi rast berzanskih indeksa.

Najvažnije vesti 0 Comments

OECD: SAD i Velika Britanija usporavaju rast globalne ekonomije

Značajno ubrzanje globalnog ekonomskog rasta ove godine je manje verovatno nakon što su izgledi za privrede SAD-a, Velike Britanije i Rusije oslabili, navela je Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj

Tema dana 0 Comments

NBS: Devizne rezerve u julu 11,4 milijarde evra

Devizne rezerve Narodne banke Srbije iznosile su na kraju jula 11,4 milijarde evra, i veće su za 299 miliona evra u odnosu na prethodni mesec, saopšteno je danas iz NBS.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply