Tržište obveznica: Investitore brine rastući populizam

Tržište obveznica: Investitore brine rastući populizam

Ni povećanje kamatnih stopa u SAD, ni rastuća inflacija, ne zadaju toliku glavobolju investitorima u obveznice, koliko to u ovom trenutku čini politika, piše njujorška agencija “Blooberg”.

Za više od 30 odsto uglednih investitora, najveća briga je populizam u politici kada je reč o periodu koji pokriva narednih godinu dana, prema izveštaju američke banke “Bank of America Merrill Lynch”.

Samo devet odsto investitora je isti razlog navelo u oktobru, uoči iznenađujuće pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD.

“Decembarsko istraživanje pokazuje konstantno pominjanje pojma ‘populizam’. Investitori su takođe prilagodili svoje portfolije kako bi se pripremili na svet sa više populizma u 2017. godini”, navode analitičari banke ” Merrill Lynch”.

Trinaest procenata investitora je kao najveću brigu navelo rastuće prinose na obveznice, dok je to kao problem u oktobru navodilo tek 6,0 odsto njih, pokazali su rezultati istraživanja.

Investitori se, kako navodi “Bloomberg”, spremaju i za dodatna iznenađenja u 2017. godini zbog antiestablišment revolucije širom Evrope i približavanja izbora u Francuskoj, Holandiji i Nemačkoj.

Izvor:Tanjug
Previous Članstvo u PKS obavezno za sve privrednike
Next U Srbiju se uvoze polovna vozila koja na Zapadu ne mogu proći tehnički pregled

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Nebojša Savić: Srbija se sve više približava najstabilnijim privredama u svetu

Predsednik Saveta guvernera Narodne banke Srbije Nebojša Savić kaže da od 2013. više nije vest da je inflacija pod kontrolom, da su cene stabilne i da imamo monetarnu stabilnost i

Najvažnije vesti 0 Comments

SAD najavile nove carine Kini

Američki trgovinski predstavnik Robert Lighthizer najavio je u utorak da administracija ima nameru da uvede dodatne 10-postotne carine na 200 milijardi dolara vredan kineski uvoz.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Ulagači zabrinuti zbog slabih rezultata trgovinskih lanaca

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija pale, ponajviše u trgovačkom sektoru jer su poslovni rezultati Macy′sa i Kohl′sa izazvali srah da potrošači ne troše dovoljno da bi se rast ekonomije ubrzao.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply