Bill Gates: Tri veštine za uspešan biznis

Bill Gates: Tri veštine za uspešan biznis

Bill Gates otkrio je koje bi tri veštine trebalo da imaju oni koji žele biti uspešni na tržištu, a ako vam nauka ili brojevi idu od ruke, onda ste na dobrom putu.

Prema podacima koje je skupljao godinama, legendarni tehnološki preduzetnik i suosnivač Microsofta rekao je da će najuspešniji ljudi biti oni koji potiču iz sfera nauke, inženjerstva i ekonomije, piše Independent.

Tokom razgovora s jednim od šefova LinkedIna, Danijelom Rothom, Gates je rekao: „Mislim da će osnovna znanja o nauci i ekonomiji, te matematičke veštine biti ono što će mnogo poslova u budućnosti zahtevati od kandidata“.

„Nije nužno da sami znate pisati kodove, ali bitno je da znate šta inženjeri mogu i što ne mogu“, dodao je Gates, ističući da će takvi radnici biti „agenti promena u svim institucijama“.

Gates je nedavno objavio da će uložiti više od milijardu dolara u borbu protiv klimatskih promena, tako da će investirati u nove načine proizvodnje „čiste energije“.

Drugi bogataši, kao što su Richard Branson, Jeff Bezos i osnivač Alibabe Jack Ma, uložili su 170 milijardi dolara u taj poduhvat.

Izvor: Agencije
Previous Tramp: Budi jak Izraelu, dan moje inauguracije se bliži
Next Javni poziv za upravljanje RTB Borom, uslov 15.000 evra

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Stevanović poručuje preduzetnicima: Dodeljujemo grantove, konkurišite

Državni sekretar Ministarstva privrede Srbije Dragan Stevanović pozvao je preduzetnike i vlasnike mikro, malih i srednjih preduzeća, da se prijave za program podrške investicijama, u okviru kojeg je obezbeđeno više

Preduzetništvo 0 Comments

Uzgajanjem borovnice do 5.000 evra mesečno

Zahvaljujući stabilnoj ceni, sa normalnim prinosom prosečno mesečno po hektaru može da se zaradi oko 5.000 evra, ali uzgoj ove voćke nije ni jeftin ni jednostavan.

Najvažnije vesti 1Comments

Konfuzija oko poreskih rešenja za paušalce

Poreska uprava je sa zakašnjenjem od skoro dve godine počela da šalje rešenja preduzetnicima koji su se opredelili za paušalno oporezivanje. Međutim i dalje nisu u stanju da obračunaju iznos

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply