Vučić najavio veće novčane kazne i zatvaranje firme do 12 meseci onima koji ne plaćaju porez

Vučić najavio veće novčane kazne i zatvaranje firme do 12 meseci onima koji ne plaćaju porez

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas zapošljavanje 100 novih inspektora terenske kontrole i pooštravanje kazni za neplaćanje poreza u narednoj godini.

“Nema više opomene. Uvešće se oštre novčane kazne. Predloženo je da prvo zatvaranje bude tri meseca, a posle toga na 12 meseci. Ko misli da se igra sa državom, nek izvoli. Prevara i krađa se neće isplatiti”, rekao je on prilikom obilaska Poreske uprave.

“I dalje imamo značajnu poresku utaju i značajan udeo sive ekonomije u ukupnoj ekonomije. Potrebna je veća odgovornost svakog od nas i još veći rad na prikupljanju poreza”, rekao je on.

Istakao je da je važna i dobra akcija koju Poreska uprava sprovodi sa školama i Ministarstvom prosvete.

Dodao je da je planirano 711 milijardi dinara prihoda ove godine, a naplaćeno 768 milijardi dinara.

“Verujemo da će sledeće godine biti bolji rezultati od planiranog, naplata sve bolja, ali to i dalje nije dovoljno”, rekao je on.

Vučić je rekao da će moliti ljude da učestvuju u nagradnoj igri skupljanja fiskalnih računa i da će se deliti stanovi i automobili.

“Rezerve i mogućnosti za napredak srpske države i finansija su ogromne”, rekao je on.

Najteže stanje sa izdavanjem fiskalnih računa je, kako je rekao, u centralnioj Srbiji, ali nije idelano ni u Beogradu, ni severu Srbije.

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković izjavila je da je zadovoljna rezultatima u 2016. godini, jer su imali bolju naplatu poreza, koja je osam odsto veća od projektovane, a za 30 odsto veća nego u istom periodu prošle godine.

Ona je ocenila da Poresku upravu 2017. čeka težak posao i da će to biti najturbulentnija godina u toj upravi.

“Podsticaćemo davanje fisklnih računa, a istovremeno ćemo insistirati na represivnim merama, odnosno jačim kontolama”, rekla je ona.

Marković je dodala da je procena da je udeo sive ekonomije u BDP 30 odsto.

Izvor:Beta
Previous Ukida se povraćaj PDV zа kupоvinu hrаnе i оprеmе zа bеbе
Next Dug Petrohemije pretvoren u javni dug Republike Srbije

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Evrozona uspela, poslovna aktivnost ipak stabilna

Poslovna aktivnost u evrozoni je u januaru bila stabilna, pošto su se snažne perspektive i rast zapošljavanja suprotstavili političkoj neizvesnosti.

Makroekonomija 0 Comments

ECB: Privredni rast u evrozoni ubrzava, nejasna nova politika SAD

Ekonomski oporavak u evrozoni ubrzava, a pojedini podaci ukazuju na snažan zamajac u prvom tromesečju, uprkos tome što neizvesnost zbog Bregzita, uravnoteženja kineske ekonomije i novih mera u SAD pomračuje

Makroekonomija 0 Comments

Javni dug Crne Gore 61,5 odsto BDP-a

Javni dug Crne Gore na kraju prošle godine iznosio je 65,1 odsto bruto društvenog proizvoda, saopštio je generalni direktor Direktorata za državni trezor Dragan Darmanović.

2 Comments

  1. Jelena
    December 29, 10:22 Reply
    Prevara i krađa se neće isplatiti- Pa zasto gosp. Vucicu tako ne resite pljackasku privatizaciju, zakon o poreklu imovine, najkorumpiraniji i najnestrucniji sud u Evropi, politicko zaposljavanje bez odgovornosti na rukovodecim pozicijama i jos mnogo mnogo toga. Sve su to prazne price .
  2. Dragan
    January 05, 16:05 Reply
    Gospodine Vucicu , Zasto radite iskljcivo za strani krupni kapitan. Ovo je nasa Zemlja. PS Riba se cisti od glave.

Leave a Reply