Prognozirana isporuka mobilnih telefona tajvanskih kompanija za 2016. teško ostvariva

Prognozirana isporuka mobilnih telefona tajvanskih kompanija za 2016. teško ostvariva

Iako je HTC ove godine objavio veoma konkurentan proizvod u vidu HTC 10 telefona, ovo nije previše pomoglo kompaniji u poslovanju, a prema navodima Digitimesa, tajvanska kompanija neće uspeti da ostvari prognoziranu isporuku telefona u 2016. godini.

HTC je tokom 2015. godine isporučio ukupno 18 miliona telefona, ali se očekuje da će isporuka pasti na 10-12 miliona u ovoj godini. Kompanija je značajan pad prodaje imala u Kini, SAD i Evropi, što je i glavni razlog pada isporuke na godišnjem nivou.

Ova godina nije bila preterano dobra ni za Asus, koji će prema prognozama isporučiti oko 20 miliona telefona u 2016. godini, što je manje od planiranih 25 miliona koliko je kompanija zacrtala. Slično HTC-u i Asus je imao najveći pad prodaje u Kini, Evropi i Americi.

Prema navodima, ni Acer neće uspeti da ostvari svoj cilj od 10 miliona isporučenih telefona tokom ove godine. Kompanija će tokom 2016. isporučiti svega oko pet miliona telefona. Izvori sugerišu da ni 2017. godina neće biti značajno bolja za tajvanske proizvođače telefona, a na ovo prvenstveno utiče sve veća konkurencija iz Kine.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Formiran Savet za populacionu politiku
Next Nestala Smilja Avramov iz Srpske Crnje

You might also like

Kompanije 0 Comments

Od Niša do Diseldorfa za 10 evra

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair lansirala je specijalnu ponudu svojih avionskih karata na relaciji Niš-Diseldorf, po ceni od 9,99 evra.

Agrobiznis 1Comments

Matijević i Kostić odustaju od PKB-a: Arapi i Kinezi previše jaka konkurencija

Vlasnik Industrije mesa Matijević, Petar Matijević potvrdio je danas da su on i vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić odustali od kupovine Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) iz Padinske Skele.

Banke i finansije 0 Comments

Koje troškove krije beskamatni kredit?

U poslednje vreme zapljusnuti smo ponudama kredita bez kamata. Ipak, i u ovom slučaju treba biti oprezan.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply