Prognozirana isporuka mobilnih telefona tajvanskih kompanija za 2016. teško ostvariva

Prognozirana isporuka mobilnih telefona tajvanskih kompanija za 2016. teško ostvariva

Iako je HTC ove godine objavio veoma konkurentan proizvod u vidu HTC 10 telefona, ovo nije previše pomoglo kompaniji u poslovanju, a prema navodima Digitimesa, tajvanska kompanija neće uspeti da ostvari prognoziranu isporuku telefona u 2016. godini.

HTC je tokom 2015. godine isporučio ukupno 18 miliona telefona, ali se očekuje da će isporuka pasti na 10-12 miliona u ovoj godini. Kompanija je značajan pad prodaje imala u Kini, SAD i Evropi, što je i glavni razlog pada isporuke na godišnjem nivou.

Ova godina nije bila preterano dobra ni za Asus, koji će prema prognozama isporučiti oko 20 miliona telefona u 2016. godini, što je manje od planiranih 25 miliona koliko je kompanija zacrtala. Slično HTC-u i Asus je imao najveći pad prodaje u Kini, Evropi i Americi.

Prema navodima, ni Acer neće uspeti da ostvari svoj cilj od 10 miliona isporučenih telefona tokom ove godine. Kompanija će tokom 2016. isporučiti svega oko pet miliona telefona. Izvori sugerišu da ni 2017. godina neće biti značajno bolja za tajvanske proizvođače telefona, a na ovo prvenstveno utiče sve veća konkurencija iz Kine.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Formiran Savet za populacionu politiku
Next Nestala Smilja Avramov iz Srpske Crnje

You might also like

Kompanije 0 Comments

Španskim kompanijama prioritet modernizacija poljoprivrednih tehnologija u Srbiji

Španske kompanije ove godine po treći put nastupaju na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, što je velika potvrda za sve bolju saradnju sa Srbijom.

Kompanije 0 Comments

Saša Vlaisavljević: Vlade Srbije odobrila stalan posao za 400 radnika

Vršilac dužnosti direktora Aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu Saša Vlaisavljević izjavio je danas da je odlukom Vlade Srbije 400 radnika aerodroma dobilo stalan posao. 

Kompanije 0 Comments

Kompanija Teva Pharm bi mogla otpustiti 6.000 radnika

Izraelski proizvođač lekova Teva Pharmaceutical Industries mogao bi otpustiti šest hiljada radnika širom sveta u sklopu višegodišnjeg plana poboljšanja efikasnosti, izvestio je u četvrtak izraelski informativni portal Calcalist.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply