Čačak: Uhapšeno 30 policijskih službenika i tri bivša saobraćajna policajca zbog primanja mita

Čačak: Uhapšeno 30 policijskih službenika i tri bivša saobraćajna policajca zbog primanja mita

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je uhapšeno 30 policijskih službenika saobraćajne policije u Čačku i tri bivša saobraćajna policajca iz tog grada zbog sumnje da su od vozača koji su počinili prekršaj uzimali novac kako im ne bi pisali prekršajne prijave.

Osumnjičeni su, kako se sumnja, od februara do maja ove godine na području Ibarske magistrale od više učesnika u saobraćaju, koje su prethodno uočili da prave saobraćajni prekršaj, zahtevali i primali novac u različitim iznosima.

Za uočene prekršaje i primenjena policijska ovlašćenja osumnjičeni nisu pisali zapisnike protiv vozača koji su počinili saobraćajne prekršaje, zbog čega protiv vozača nisu pokretani i vođeni prekršajni postupci.

Sumnja se da su osumnjičeni na taj način oštetili budžet Srbije za više od 1,5 miliona dinara.

Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Čačku, piše u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je povodom hapšenja ovih službenika izjavio da ne postoje nedodirljivi i da svako ko se ogreši o zakon mora da odgovara.

“Želimo da pošaljemo jasan signal javnosti da ne postoji bilo ko ko je nedodirljiv. Da ne postoji bilo ko ko može da se zaštiti značkom ili uniformom i da svako ko se ogreši o zakon zbog toga mora da odgovara”, rekao je Stefanović, a preneo MUP.

Stefanović je rekao da će MUP tu vrstu kontrole pre svega sprovoditi u svojim redovima, odnosno “u redovima onih koji su zaduženi za sprovođenje kontrole i sprovođenje zakona, a onda, naravno i svi ostali koji se budu ogrešili o zakon moraće da odgovaraju”.

On je pozvao one koje imaju bilo kakvo saznanje o zloupotrebama u MUP-u da to prijave Sektoru unutrašnje kontrole.

“Policija neće dozvoliti da se takva vrsta zloupotreba nastavi”, rekao je Stefanović.

Hapšenje je potvrdila i policija u Čačku, navodeći da su među uhapšenima i službenici Saobraćajne policije u Čačku Č. D. (43) i T. B. (31) zbog osnova sumnje da nisu sačinjavali zapise o uočenim prekršajima kontrolisanih vozača, čime su kako se navodi, oštetili budžet Srbije za 21.000 dinara.

Među uhapšenima su i bivši pripadnici saobraćajne policije u Čačku B.B. (54), D.Z. (47) i S.M. (52), dok je protiv jednog osumnjičenog podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Građani koji su posmatrali današnje hapšenje kazali su agenciji Beta da je u akciji učestvovalo oko 100 naoružanih pripadnika Žandarmerije koji su sa desetak džipova i jednim autobusom, “opkolili” zgradu Saobraćajne policije na Alvadžinici i blokirali ulaz u njen krug.

Blokada je trajala do 13 časova, kada su pripadnici Žandarmerije napustili Čačak.

Izvor:Beta
Previous Beogradska berza: Prekinut silazni trend Belexa, snažan rast Komercijalne banke
Next McDonald's od naredne godine angažuje penzionere u Sloveniji

You might also like

Društvo 0 Comments

I u Srbiji sve više investiraju u zlato

Niske kamate na štednju naveli su mnoge vlasnike novca u Srbiji da promene prioritete ulaganja i da kapital plasiraju u zlato, piše “Politika”.

Zdravlje 0 Comments

RFZO povukao listu proširenu sa 220 novih besplatnih lekova

Republički fond za zdravstveno osiguranje povukao je novu listu lekova koji se izdaju na recept o trošku obaveznog osiguranja, koja je trebalo da bude proširena sa 220 medikamenata.

Društvo 0 Comments

EU: Odbačena crna lista zemalja za pranje novca

Parlamentarci Evropske unije odbacili su juče “crnu listu” EU od deset rizičnih zemalja sa aspekta lakšeg pranja novca ili finansiranja terorizma, uz obrazloženje da je lista prekratka i da treba da

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply