Tajne uspeha brenda Calvin Klein

Tajne uspeha brenda Calvin Klein

Dobar posao uvek ima kulturološki odjek, on treba da prevazilazi naše pokušaje da ciljamo grupe korisnika i njihovu personalizaciju, čini brend poznatim, a delovanje i izvršenje je sve.

Ovo je sumiranje brenda Calvin Klein, o čemu je govorila Melisa Goldie, izvršni kreativni direktor ove kompanije na najvećoj svetskoj marketinškoj konferenciji, dodeli Zlatnih lavova u Kanu.

Ona je otkrila četiri tajne brenda Calvin Klein:
Uvek jednostavnost. Najbolje ideje su u srcu, razumljive, lako razumljive i legendarne
Igramo se sa kontroverzama. Pravimo radove koje izazivaju jaku reakciju. Ovo brend čini uticajnim i nezaboravnim

Stvaramo uzbuđenje, tenziju (Ona je opisala kako u kompaniji redovno dovode nekoliko ljudi suprotstavljenih gledišta koji prate snimanja i sastanke i namerno provociraju energičnu razmenu stavova. Dobijeni rad na kraju bude ublažen i dobijamo maksimalne ideje iz svega
Poštujemo kulturološke razlike. Calvin Klein je uvek odgovarao na sve šire kulturne trendove, koristeći i komentarišući promene društvenih običaja kroz svoje proizvode i marketing

Melisa priznaje da je veliki pobornik moći značenja reči – ona je radila sa kreativnim direktorima koji su vikali na klijente, tražeći da pokažu koliko su strastveni.

– Čime se baviš, šta radiš? Pokaži mi koliko si strastven! Pokaži mi, vikali bi oni.

Mi kao planeri ponekad odbacujemo jednostavne pojmove, jer nemaju dovoljno moćan uticaj, ali je gospođa Goldi pokazala da, kada koristite neke prilično očigledne i univerzalne maksime i proširite ih duboko i kako dolikuje, dobijate fantastične reklame sa Brooke Shields, Kate Moss i Marky Markom, inicijativom da se muški veš definiše kao modna kategorija, prvi ikada uniseks miris, kao i #mycalvins, jednu od najboljih svetskih digitalnih marketinških kampanja.

Izvor: Agencije
Previous Saša Janković: Kandidovaću se za predsednika, ali je za Srbiju nužno da ima i Zaštitnika građana
Next Deset najboljih gradova u SAD-u za pronalaženje posla

You might also like

Kompanije 0 Comments

Najgore vreme za pametne telefone

U prvom tromesečju je u odnosu na isti prošlogodišnji period u svetu pala prodaja pametnih telefona za 3 %.

Kompanije 0 Comments

Komercijalna banka u prvih 9 meseci – dobitak 48 mil EUR

Komercijalna banka je u prvih devet meseci ove godine nastavila sa pozitivnom tendencijom u svom poslovanju zabeležila dobitak pre oporezivanja u iznosu od 5 milijardi i 698 miliona dinara, odnosno

Prehrambena industrija 0 Comments

Sarajevska pivara: Polugodišnja dobit na nivou prošlogodišnje

Sarajevska pivara ostvarila je na polugodištu neto dobit od 891 hiljadu KM, što je na nivou prošlogodišnjeg finansijskog rezultata. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply