Beogradska berza: Slaba investiciona aktivnost, NIS najprometniji

Beogradska berza: Slaba investiciona aktivnost, NIS najprometniji

Prvi trgovački dan u sedmici na Beogradskoj berzi protekao je uz veoma slabu investicionu aktivnost što je bilo očekivano s obzirom da je većina svetskih tržišta zatvorena zbog praznika.

Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 oslabio je za petinu procenta na 710,9 poena, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 7,1 milion RSD (57,8 hiljada EUR).

Foto:Biznis i Finansije

Foto:Biznis i Finansije

Ubedljivo najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je zabeležila promet od 3,7 miliona RSD po prosečnoj ceni od 737 RSD što je identično ceni zatvaranja od petka. Gro prometa na ovoj hartiji ostvareno je na početku trgovanja, dok je tokom dana oslabila tražnja slično kao i u petak. NIS od početka godine beleži rast vrednosti od 22,8% i na dobrom putu je da prekine trend pada koji traje dve godine. NIS je izgubio na vrednosti u 2014. godini 16,4%, a godinu dana kasnije dodatnih 22,6%.

Ostale likvidne hartije su daleko zaostajale po prometu.

Tehnogas (TGAS) se spustio ispod nivoa od 13.000 RSD po prvi put od 5. decembra uz neveliki promet od 0,2 miliona RSD.

Impol Seval (IMPL) je uz sličan promet porastao pola procenta na 2.624 RSD, dok se Metalac (MTLC) spustio 1,5% na 1.654 RSD.

Na aukcijskom tržištu Goša FSO (GFSO) je registrovala promet od 1,1 milion RSD po nepromenjenoj ceni od 950 RSD, dok je Informatika (INFM) nakon povećanih prometa proteklih dana skočila 4,7% na 890 RSD uz trgovanje od 0,3 miliona RSD.

Državne obveznice danas nisu beležile promet.

Izvor: Wisebroker
Previous Tržište nekretnina u Srbiji: Veća potražnja sledeće godine, rast cena 2018.
Next Cigarete skuplje za 10 dinara

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze nadoknađuju gubitke

Na evropskim berzama u utorak ujutro cene akcija blago su porasle, nadoknadivši deo gubitaka od prethodnog dana, a u fokusu ulagača su finansijski i rudarski sektor.

Najvažnije vesti 0 Comments

Produktna berza: Promet upola manji nego prethodne sedmice, pšenica pojeftinila

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove je nedelje prometovano 52% manje robe nego prethodne sedmice, dok je finansijska vrednost prometa bila niža za skoro 42 odsto.

Skupština Fitofarmacije usvojila dividendu od 80 dinara

Na redovnoj skupštini akcionara Galenike Fitofarmacije, održanoj 24. juna, usvojene su sve predložene tačke dnevnog reda, među kojima i odluka o raspodeli dobiti kao i odluka o sticanju sopstvenih akcija

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply