Kazahstanska kompanija Zhol-Zhondeush za 3,6 miliona evra kupila novosadski ZGOP

Kazahstanska kompanija Zhol-Zhondeush za 3,6 miliona evra kupila novosadski ZGOP

Kompanija iz Kazahstana Zhol-Zhondeushi kupila je po početnoj ceni od oko 3,6 miliona evra, novosadsko preduzeće ZGOP, jedino koje se bavi remontom, održavanjem i građenjem pruga, u našoj zemlji.

U naredne dve godine ova kompanija treba da uloži 9,6 miliona evra, kaže izvor Dnevnika blizak novosadskom preduzeću.

Otvaranje ponuda bilo je 5. decembra, a Komisija za sprovođenje postupka javnog prikupljanja ponuda za javno nadmetanje saopštila je da je posle pregledane dokumentacije kazahstanska kompanija ispunila uslove iz javnog poziva. Na poziv Ministarstva privrede stigla je samo jedna ponuda i to upravo ove kompanije koja se bavi istim poslom u zemlji matici i godišnje ima obrt novca od oko 300 miliona evra, što je bio jedan od uslova.

– Posle odluke komisije da je kazahstanska kompanija kupac ZGOP-a očekuje se da odluku o prodaji potvrdi Ministarstvo privrede – kaže sagovornik Dnevnika i dodaje da bi novi vlasnik mogao da uđe u posed srpskog preduzeća polovinom januara 2017.

– Zadovoljni smo što je kupac ozbiljan u poslu i radi velike poslove, samostalno u Kazahstanu i sa drugim kompanijama, pre svega s Rusima i arapskim zemljama.

ZGOP je prošle godine poslovao sa dobiti, ima ugovorene poslove vredne desetak miliona dolara i oko 250 zaposlenih. Više puta je menjao vlasnike, a od 2011. godine bio je u restrukturiranju. Od pre dve godine je državno preduzeće. Posle neuspelih vlasničkih transformacija Ministarstvo privrede tražilo je kupca iz iste delatnosti sa razgranatim poslovima i sposobnim u pogledu finansija radi ulaganja.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Sve veći jaz u bogatstvu između članica evrozone
Next Huawei otvorio prvi regionalni Huawei Experience Store

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Zvaničnici Volkswagena priznali krivicu za lažiranje testova

Zvaničnici Volkswagena u petak su priznali krivicu za zaveru i ometanje pravde u besramnom planu da zaobiđu američke propise o zagađenju u okviru kojeg su prodali 600.000 vozila na dizel i

Kompanije 0 Comments

Volkswagen isplaćuje 5.000 dolara svakom prevarenom kupcu u SAD-u

Kriza u Volkswagenu je izbila u septembru 2015., kada je otkriveno da je širom sveta proizvođač ugradio uređaj koji je omogućio lažiranje podataka o emisijama štetnih plinova u 11 miliona dizel vozila.

Industrija 0 Comments

Bosch u Srbiji ove godine ulaže 10 miliona evra

Prošle godine je kompanija Bosch u Srbiji povećala prodaju za 135 odsto. Ove godine će investirati u našu zemlju 10 miliona evra i zaposliti 1.300 radnika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply