Italija: U obračunu sa policijom ubijen terorista iz Berlina Anis Amri u Milanu

Italija: U obračunu sa policijom ubijen terorista iz Berlina Anis Amri u Milanu

Italijanska policija je saopštila da je ubila 24-godišnjeg teroristu iz Tunisa Anisa Amrija, osumnjičenog da je izvršilac terorističkog napada u Berlinu.

Kako je naveo ministar unutrašnjih poslova Marco Minniti, akcija je izvedena u noći između četvrtka i petka u Milanu.

Dodao je da je patrola zaustavila jednu osobu koja se učinila sumnjivom, a usledila je pucnjava kad je osoba izvadila pištolj i otvorila vatru prema policiji. Prethodno je patrola zatražila dokumenta na uvid.

Jedan policajac je ranjen, a njegove kolege su usmrtile osobu koja je kasnije identifikovana kao Anis Amri.

Nemački mediji navode da je čovek za koga se smatra da je upravljao kamionom koji je usmrtio 12 osoba u Berlinu ubijen tokom rutinske kontrole u predgrađu Milana Sesto San Đovaniju.

Mediji su ranije objavili da je Amri (24) proveo neko vreme na italijanskom ostrvu Lampeduzi tokom 2011. godine.

Agencija Ansa objavila je jednu fotografiju iz aprila 2011. na kojoj se vidi Amri i još nekoliko dečaka, njegovih sunarodnika, nakon što su ih snage reda uhapsile pošto su zapalili jednu školu u Lampeduzi.

Amri je zbog toga osuđen na četiri godine zatvora.

U zatvoru je Amri bio pod strogim nadzorom kao nasilnik, ispričao je policijski zvaničnik u Palermu gde je Amri izdržavao kaznu, prenosi Ansa.

Amri, međutim, u zatvoru nije pokazivao znake pristupanja džihadu, dodao je zvaničnik koji je ispričao da je Tunišanin bio držan u samici upravo da se zbog nasilničkog ponašanja ne bi mešao sa drugim zatvorenicima.

Nakon izlaska iz zatvora, Amri je upućen u Kaltanisetu u centar za migrante odakle su hteli da ga deportuju u Tunis, ali ta zemlja nije htela da ga primi nazad pošto je i tamo, u svom rodnom mestu, stvarao probleme.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Air Serbia: Za 6 meseci do Njujorka prevezeno više od 40.000 putnika
Next Od januara 2017. godine veće akcize na cigarete

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

John Hardy: Tržište postaje sve ushićenije – da li će centralne banke reagovati?

Nemojte se nadati da će Yellen namignuti da Fed ne odobrava globalni procvat rizične aktive. Ipak, obratite pažnju na finansijska tržišta ukoliko se to desi, ističe u najnovijoj analizi za

Društvo 0 Comments

Francuska rizičnija za biznis od Somalije

Prema najnovijem izveštaju konsultantske kuće Verisk Maplecroft, građanski nemiri u Francuskoj ugrožavaju poslovanje više nego u bilo kojoj drugoj razvijenoj ekonomiji.

Najvažnije vesti 0 Comments

Srbija na pola proseka Evrope po kupovnoj moći

Kupovna moć prosečnog srpskog domaćinstva je manja od polovine evoropskog proseka, pokazuju podaci Eurostata za 2016. godinu, prenose “Novosti”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply