Air Serbia: Za 6 meseci do Njujorka prevezeno više od 40.000 putnika

Air Serbia: Za 6 meseci do Njujorka prevezeno više od 40.000 putnika

Za šest meseci, otkako je ponovo uvedena direktna avio linija Beograd – Njujork, nacionalna aviokompanija Air Serbia prevezla je više od 40.000 putnika.

Za predsednika Nadzornog odbora kompanije Air Serbia Sinišu Malog to je dokaz da je odluka o ponovnom uspostavljanju leta bila više nego opravdana, uz očekivanje daljeg rasta broja putnika unarednom periodu.

“Ostvarili smo više nego što smo se nadali. Mnogo veći broj putnika leti direktnom linijom Beograd – Njujork nego što smo očekivali i mislim da je to pravi pokazatelj da smo napravili dobru odluku kada smo otvarali tu liniju”, rekao je Mali za Tanjug.

Foto: commons.wikimedia.org

Foto: commons.wikimedia.org

Navodi da je za prvih šest meseci prevezeno više od 40.000 putnika. “Pored toga, uspeli smo da pozicioniramo Beograd i Srbiju kao dominantan centar regiona”, kaže Mali.

Posebno ističe da je Srbija jedina, od 11 zemalja u regionu, koja ima direktan let za Njujork, sa svojom nacionalnom avio-kompanijom.

“To mnogo znači. Ljudi koji dolaze iz Severne Amreike u ovaj region, prvo dolaze u Beograd, pa iz našeg glavnog grada u Sarajevo, Skoplje, Zagreb, Sofiju… Tako da smo pozicionirali našu zemlju i grad kao centar regiona što je i bio cilj”, podvukao je Mali.

Dodaje da je ponosan na tu “veliku i hrabru” odluku.

“Rezultatima u proteklih sešt meseci pokazali smo da smo na pravom putu, a naredne godine očekujem trend porasta broja putnika i još bolje rezultate”, kaže Mali.

Dodaje da će i direktni letovi za Kinu, iako će ih obavljati kineske kompanije, a ne Air Serbia, dodatno doprineti da Beograd i Srbija budu pozicionirani kao most između Istoka i Zapada.

“A to je ono što je najvažnije za naš privredni, ekonomski i politički razvoj”, podvukao je Mali.

Direktna linija Beograd – Njujork zvanično je otvorena 23. juna, kada je sa aerodroma “Nikola Tesla” poleteo avion “Erbas A330”, pod oznakom YU500.

Na toj liniji Air Serbia saobraća pet puta nedeljno, a letelica ima 254 mesta – 236 sedišta u ekonomskoj i 18 u biznis klasi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Tramp uticao da se odloži rezolucija UN o izraelskim naseljima
Next Italija: U obračunu sa policijom ubijen terorista iz Berlina Anis Amri u Milanu

You might also like

Skok profita Samsunga i LG-ja

Solidna prodaja smartfona i agresivno rezanje troškova su doprineli boljem neto profitu južnokorejske elektronske kompanije Samsung elektroniks u drugom kvartalu, nego što je očekivano.

Kompanije 0 Comments

Boeing i Iran Air potpisali ugovor vredan 25 milijardi dolara

Kompanija Boeing je sa nacionalnom avio kompanijom Irana sklopila posao vredan 25 milijardi dolara, čime je ostvaren najveći poslovni sporazum SAD i Irana od 1979. godine i velike talačke krize.

Najvažnije vesti 0 Comments

Skladišta peleta u Beogradu skoro ispražnjena, fabrike ostale bez sirovina

Oštra zima i povećana potražnja na tržištu, glavni su razlozi nestašice peleta u Beogradu. Ne zna se ni kada će ga biti dovoljno jer nedostaje i sirovina za proizvodnju biogoriva

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply