NSZ u 2016. godini potpomogao 3.600 nezaposlenih da započnu biznis

NSZ u 2016. godini potpomogao 3.600 nezaposlenih da započnu biznis

Direktor NSZ Zoran Martinović je izjavio da je uz finansijsku podršku Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) 3.600 nezaposlenih lica ove godine pokrenulo vlastiti biznis, izjavio je juče.

– Interesovanje za program samozapošljavanja u ovoj godini je bilo veliko, primili smo 6.500 zahteva, ali zbog formalnih razloga i ograničenih sredstava nismo mogli svima da izađemo u susret, tako da je 3.600 ljudi bez posla promenilo svoj status nezaposlenih i prešlo u status samostalnih preduzetnika – rekao je Martinović.

On je istakao da se sa tog aspekta ova godina može smatrati zadovoljavajućom i zaista Godinom preduzetništva.

Martinović je naveo da se u 2016. beleži najmanji broj nezaposlenih od 2000. godine, koji iznosi ispod 700 hiljada ljudi. Podatak o stopi nezaposlenosti od 13,8% u trećem kvartalu, kako je rekao, svedoči o tome da se nalazimo u fazi pozitivnih trendova na tržištu rada.

– Došlo je takođe do rasta zapošljavanja na neodređeno vreme, što znači da poslodavci više ne strahuju da će im ugovor o radu na neodređeno vreme stvoriti neke negativne posledice, kao što je rešavanje tehnoloških viškova – kazao je, dodajući da očekuje da se takav trend nastavi i u 2017. godini.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Vlada Srbije za ukidanje zaštitnih taksi na mleko i mlečne proizvode, predstavnici mlekarskog sektora protiv
Next Vlada Srbije priprema plan za smanjenje zaposlenih u sektoru obrazovanja i socijalne zaštite

You might also like

Preduzetništvo 1Comments

Osnovano Udruženje preduzetnika “Pokreni se za posao”

Promocijom u Privrednoj komori Srbije danas je osnovano Udruženje preduzetnika “Pokreni se za posao” koje okuplja preduzetenike koji su u prethodnih šest godina učestvovali u istoimenom programu podrške preduzetništvu.

Saveti 0 Comments

Mark Cubanova 3 pametna novčana poteza koje bi svako trebao da napravi

Kada su ga u kratkoj izjavi za Entrepreneur pitali za savet gde je najbolje uložiti novac, američki mogul Mark Cuban dao je začuđujuć odgovor: “Nigde”.

Društvo 0 Comments

Malinari iz Užica od orezine proizvode briket za ogrev

Dragojlo Božić iz Užica, prošlogodišnji pobednik Foruma za zelene ideje, osmislio je način kako da orezine od maline, umesto da završe u plamenu na njvama, pretvori u ogrev za zimu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply