Beogradska berza: Belex15 oslabio 0,2 odsto, obveznice zaslužne za solidan promet

Beogradska berza: Belex15 oslabio 0,2 odsto, obveznice zaslužne za solidan promet

Na Beogradskoj berzi danas je zabeležen solidan promet pre svega zahvaljujući trgovanju državnim hartijama, uz blagi pad berzanskih indeksa.

Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 451,6 miliona RSD (3,7 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,2% na 720,5 poena.

Foto: ocdn.eu

Foto: ocdn.eu

Najprometnija akcija među likvidnim papirima bio je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) sa realizacijom od 3,1 milion RSD uz neznatni rast cene na 1.442 RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je registrovala promet od 2,4 miliona RSD oslabivši 0,4% na 736 RSD.

Među gubitnicima našla se Komercijalna banka (KMBN), koja je zabeležila pad od 2,1% na 1.701 RSD uz trgovanje vredno 1,7 miliona RSD, dok su prioritetne akcije ove banke oslabile 1,9% na 1.000 RSD uz minoran promet.

Alfa plam iz Vranja (ALFA) posle duže stagnacije ojačao je danas 1,9% na 34.646 RSD uz realizaciju od 0,9 miliona RSD, dok je beogradski Aerodrom (AERO) porastao 0,6% na 1.181 RSD uz promet od pola miliona RSD.

Jedinstvo iz Sevojna (JESV) blago se spustilo na 4.372 RSD uz registrovani promet od skoro 1 milion RSD. Kompanija je odredila da je ponovo 31. decembar presečni dan akcionara za isplatu dividende, ovoga puta iz dobiti za 2016. godinu. Jedinstvo je ove godine akcionarima iz ostvarene dobiti od 147,8 miliona RSD isplatilo dividendu u iznosu od 63,3 miliona RSD.

Vojvodina put (VOJP) bila je najprometnija sa realizacijom od skoro 5 miliona RSD po ceni od 8.200 RSD. Akcije Čokolend iz Paraćina (COKO) zabeležile su promet od 35,6 miliona RSD ostvaren kroz dve blok transakcije.

Obveznica RSO1482, denominovana u dinarima i koja dospeva na naplatu 10. jula 2017. godine, zabeležila je danas promet od skoro 396 miliona RSD (3,2 miliona EUR) uz prinos od 4,1 odsto.

Izvor: Wisebroker
Previous Aleksandar Vulin: Od 1. januara minimalna cena rada 130 dinara
Next AP: Iako formalno stremi ka članstvu u EU, Srbija "klizi" ka Rusiji

You might also like

Evropske berze: Indeksi u plusu, u fokusu predstojeći sastanak izvoznika nafte u Dohi

Na evropskim berzama u četvrtak se trgovalo oprezno uoči predstojećeg sastanka zemalja izvoznika nafte zakazanog za 17. april u Kataru.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze stabilne na početku nedeljnog trgovanja

Na većini evropskih berzi cene su akcija u ponedeljak ujutro blago porasle, nakon oštrog pada prošle nedelje, a trguje se oprezno zbog neizvesnosti u vezi poreske reforme u SAD-u.

Evropske berze: Ifo indeks i Grčka podstakli rast indeksa, evro ojačao prema dolaru

Cene akcija na evropskim berzama u sredu su porasle, drugi dan uzastopno, podržane dobrim makroekonomskim podacima iz Nemačke i dogovorom međunarodnih kreditora o deblokadi paketa pomoći Grčkoj.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply