Postignut dogovor između Volkswagena i SAD-a

Postignut dogovor između Volkswagena i SAD-a

Danas su kompanija “Volkswagen” i američke vlasti postigli sporazum o otkupu i plaćanju popravki oko 80.000 automobila sa trolitarskim dizelskim motorima marki “Volkswagen”, “Porsche” i “Audi”.

Firma “Robert Bosh”, proizvođač softvera za “Volkswagen”, pristala je da načelno preuzme odgovornost povodom tužbi koje su u Americi podneli vlasnici automobila sa dizel motorima, saopštio je nadležni sud u SAD.

“Volkswagen” se našao na udaru kada je u septembru 2015. godine priznao da je u svoja vozila ugrađivao softver koji je na testovima prikazivao niže vrednosti štetnih gasova.

Očekuje se da će novi dogovor koštati “Volkswagen” više od 300 miliona dolara, navodi Reuters.

“Volkswagen” je u junu pristao na poravnanje u ukupnoj vrednosti od 15 milijardi dolara za sva sporna vozila, uključujući otkup 475.000 automobila.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Pravo na rad u 102. godini života
Next Cene kafe u silaznoj putanji

You might also like

Kompanija Huawei napravila uspeh zahvaljujući posvećenosti radnika

Prema najnovijem objavljenom tekstu Wall Street Journala, uspeh koji je kompanija Huawei postigla ima mnogo veze sa time što su njeni radnici spremni da stave kompaniju u prvi plan, neretko ispred sebe.

Transport 0 Comments

Wizz Air uveo liniju Budimpešta-Sarajevo

Wizz Air uveo je novu liniju Budimpešta-Sarajevo kao jedinu direktnu vezu između Mađarske i Bosne i Hercegovine, saopštio je mađarski low-cost prevoznik.

Kompanije 0 Comments

Rusija odlučila da proda 10,9 odsto udela u Alrosi

Ruska vlada je odlučila da proda 10,9 odsto akcija proizvođača dijamanata “Alros” na Moskovskoj berzi, gde se već kotiraju vrednosni papiri ove kompanije, prenosi ruski dnevni list Vedomosti pozivajući se

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply