Kompanija Radenska za 9,0 miliona evra kupila Podravkin Studenac

Kompanija Radenska za 9,0 miliona evra kupila Podravkin Studenac

Slovenačka Radenska je zaključila akviziciju lipičkog Studenca, preuzevši 100-procentni udeo u tom preduzeću koje proizvodi mineralnu vodu, odvojeno su danas saopštili Podravka i Radenska, koja je deo grupacije Kofola ČeskoSlovensko.

Podravka je o završetku transakcije izvestila putem Zagrebačke berze, navodeći da je sa 20. decembrom njen celokupan poslovni udeo u Studencu prenet na Radensku, javlja agencija Hina.

Transakcijom je obuhvaćen i prenos svih zaštićenih žigova Podravke, kojima su označeni proizvodi iz programa pića, navodi se u obaveštenju Podravke.

Radenska i Podravka su ugovor o kupoprodaji Studenca potpisale 20. septembra, i tom prilikom predstavnici dve kompanija nisu želeli da otkriju kolika je vrednost transakcije, dok je u nezvaničnim informacijama navođen iznos od 9,0 miliona evra.

Sam ugovor je sadržavao niz uslova koje je trebalo ispuniti pre prenosa vlasništva.

“Navedeni uslovi su ispunjeni, Radenska je ispunjenjem finansijskih uslova preuzela stopostotni udeo deonica, i Studenac je od danas i službeno član Kofola grupe”, navodi se u saopštenju Radenske.

Portfelju slovenačke firme su tako od danas i zvanično pridruženi prirodna mineralna voda Studenac, prirodna izvorska voda Studena i sirupi Lero.

“Ovo preuzimanje dodatno učvršćuje položaj, kako Radenske, tako i čitave grupacije Kofola ČeskoSlovensko u jadranskoj regiji”, poručili u saopštenju iz slovenačke kompanije.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Turska povećava internet cenzuru
Next Goldman Sacks: Cena Samsung Galaxy S8 će biti 15-20 posto veća od S7

You might also like

Kompanije 0 Comments

Nezvanično: Kinezi kupili slovenačku kompaniju Outfit7 za milijardu evra

Prema nezvaničnim informacijama Iza i Samo Login, vlasnici kompanije Outfit7, koja stoji iza aplikacije “Talking Friends” i “Talking Tom” prodali su svoju kompaniju za skoro milijardu evra.

Preduzetništvo 1Comments

Počela s radom prva agencija za osmišljavanje i organizaciju iznenađenja

U vreme kada svi tragaju za što unikatnijim poklonima za novodišnje praznike, u Beogradu se pojavilo „Savršeno iznenađenje” – agencija koja svoju misiju objašnjava porukom „…ostavlja bez daha…”. 

Kompanije 0 Comments

Nemački Wieland otvara fabriku u Čačku

U Čačku je juče potpisan ugovor o investiciji nemačke kompanije Wieland koja planira da u ovom mestu otvori fabriku, prenosi Morava info.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply