Srpski HTEC među 500 najbrže rastućih tehnoloških firmi

Srpski HTEC među 500 najbrže rastućih tehnoloških firmi

Srpska kompanija High Tech Engineering Center (HTEC) plasirala se na Deloitte-ovu listu 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu EMEA (Evropa, Bliski Istok i Afrika), zauzevši visoko 86. mesto na rang listi.

Prosečna stopa rasta prihoda kompanija koje su se našle na ovoj listi iznosi 967 odsto, saopšteno je danas iz Deloittea.

Deloitte-ova lista najbrže rastućih tehnoloških kompanija sastavlja se prema procentu rasta poslovnih prihoda u protekle četiri godine, odnosno u ovom slučaju od 2012. do 2015. godine.

Čak 39 kompanija iz centralne Evrope našlo se na ovogodišnjoj listi 500 najbrže rastućih kompanija u EMEA regionu.

Od kompanija iz centralne Evrope, poljska firma Codewise ostvarila je najviši plasman, zauzevši treće mesto zahvaljujući svom rastu prihoda od 13.052 odsto.

Inače, vodeća na listi je švedska kompanija Fingerprint Cards iz sektora biometrike, koja je u protekle četiri godine zabeležila rast prihoda od 28.000 odsto.

Kao i prethodnih godina, Francuska ima najveći broj kompanija na listi (94), a slede je Velika Britanija i Holandija, navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Christine Lagarde proglašena krivom zbog "afere Tapie"
Next Berlin: Kamion usmrtio 12 ljudi, 48 povređeno

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kako će se rast cena nafte u svetu odraziti na vozače u Srbiji?

Političke i ratne tenzije u vezi sa Sirijom dižu cene nafte koje su za samo pola meseca porasle 15 odsto, pa je barel dostigao 56 dolara, a efekte tog rasta

Banke i finansije 0 Comments

Kasnila otplata 11,5 odsto ukupnih kredita

Ukupni krediti privrede, preduzetnika i stanovništva u Srbiji na kraju prošle godine iznosili su oko 2.177 milijardi dinara, što je 1,3 odsto više nego 2015. godine, objavilo je Udruženje banaka

Najvažnije vesti 0 Comments

PKB za manje od 91 milion evra

Ministarstvo privrede i Grad Beograd dogovorili su sa bankama reprogram dugova Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) jer još nije završena procena vrednosti kapitala tog preuzeća za 2015. godinu, piše današnji Blic.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply