Srpski HTEC među 500 najbrže rastućih tehnoloških firmi

Srpski HTEC među 500 najbrže rastućih tehnoloških firmi

Srpska kompanija High Tech Engineering Center (HTEC) plasirala se na Deloitte-ovu listu 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu EMEA (Evropa, Bliski Istok i Afrika), zauzevši visoko 86. mesto na rang listi.

Prosečna stopa rasta prihoda kompanija koje su se našle na ovoj listi iznosi 967 odsto, saopšteno je danas iz Deloittea.

Deloitte-ova lista najbrže rastućih tehnoloških kompanija sastavlja se prema procentu rasta poslovnih prihoda u protekle četiri godine, odnosno u ovom slučaju od 2012. do 2015. godine.

Čak 39 kompanija iz centralne Evrope našlo se na ovogodišnjoj listi 500 najbrže rastućih kompanija u EMEA regionu.

Od kompanija iz centralne Evrope, poljska firma Codewise ostvarila je najviši plasman, zauzevši treće mesto zahvaljujući svom rastu prihoda od 13.052 odsto.

Inače, vodeća na listi je švedska kompanija Fingerprint Cards iz sektora biometrike, koja je u protekle četiri godine zabeležila rast prihoda od 28.000 odsto.

Kao i prethodnih godina, Francuska ima najveći broj kompanija na listi (94), a slede je Velika Britanija i Holandija, navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Christine Lagarde proglašena krivom zbog "afere Tapie"
Next Berlin: Kamion usmrtio 12 ljudi, 48 povređeno

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Skupština Sojaproteina 27. juna, akcionari bez dividende

Nadzorni odbor bečejskog Sojaproteina sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 27. jun, a na dnevnom redu su, među ostalim odlukama, usvajanje finansijskih izveštaja i donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Kompanije 0 Comments

BMW obustavlja proizvodnju u Nemačkoj, Kini i Južnoj Africi

Nemačka kompanija BMW će obustavu proizvodnje u Nemačkoj, koja traje od petka, proširiti danas i na Kinu i Južnoafričku Republiku.

Društvo 2 Comments

Ljajić: Nema posledica po zaposlene u Srbiji zbog krize Agrokora

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je danas da će naredne sedmice održati sastanak srpskih državnih zvaničnika sa rukovodstvom “Agrokorovih” firmi u Srbiji, ističući da je i za

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply