Samsung ima poteškoća pri kupovini kompanije Harman

Samsung ima poteškoća pri kupovini kompanije Harman

Samsung je prošlog meseca najavio da želi da kupi kompaniju Harman, i to po ceni od osam milijardi dolara ili 112 dolara po akciji.

Ova akvizicija će omogućiti Samsungu još značajnije prisustvo na tržištu povezanih tehnologija, a posebno automobilske elektronike, što ostaje prioritet za Samsung, ali treba posebno naglasiti da su tu i zvučnici namenjeni potrošačima.

Sve je zvučalo kao sjajan poslovna prilika za Samsung, ali ipak postoje i određeni problemi. Kako izveštava The Wall Street Journal, investiciona kompanija Atlantic Investment Management otkrila je da planira da blokira akviziciju glasajući protiv nje.

Kompanija ima 2,3 posto udela u Harmanu i prema Aleksanderu Reppersu investitori zaslužuju malo više od ovog posla. Za sada nema informacija koliko misle da će biti dovoljno novca, ali kako imaju 2,3 posto akcija, malo je verovatno da će sakupiti dovoljan broj glasova za blokadu dogovora. Ipak, Samsung nije jedina kompanija koja želi Harman, jer WSJ izveštava da neimenovana kompanija nudi još više, 115 dolara po akciji.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous "Startit" centar organizuje besplatne radionice programiranja za decu
Next Igor Mirović: Ratari iz budžeta Vojvodine dobijaju 8 milijardi dinara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Sojaprotein objavio gubitak od 98,9 miliona RSD

Sojaprotein (SJPT), domaći proizvođač proizvoda na bazi soje, objavila je nekonsolidovani neto gubitak za prvih devet meseci tekuće godine od 98,9 miliona RSD, naspram već loših 13,8 miliona RSD neto

Kompanije 0 Comments

Podravka isplaćuje dividendu nakon deset godina

Posle sednice Uprave i Nadzornog odbora Podravke odlučeno je da se isplati dividenda akcionarima od dela dobiti za poslovnu 2015. godinu.

Kompanije 0 Comments

Shell: Pad dobiti, manje investicija

Pošto se poslovodstvo našlo pod pritiskom akcionara da smanji troškove, Shell će, s ranije planirane 33 milijarde, smanjiti ulaganja na 30 milijardi dolara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply