Kompanija Srbija voz kupila 27,5 garnitura dizel-vozova od Rusa

Kompanija Srbija voz kupila 27,5 garnitura dizel-vozova od Rusa

Prilikom poslednje nabavke iz Rusije, kompanija Srbija voz je dobila tačno 27,5 garnitura dizel-vozova, a ta polovina nije nikakva administrativna začkoljica, niti je došlo do zastoja u isporuci, jer je baš toliko naručeno i pristiglo, piše Blic.

Ta polovina voza je trenutno u železničkom depou u Zemunu, ofarban je tamnocrvenom bojom, nalepljen je logo Srbija voza, unutra su sedišta, a na displeju piše “Bela Crkva”, i izgleda kao da bi sutra mogao da krene banatskom prugom – samo kad bi imao i drugu polovinu, navodi list.

Iz Srbija voza Blicu su dali obrazloženje da je polovina dizelmotorne garniture “žrtvovana” za rezervne delove.

U skladu sa ugovorom, polovina garniture u vidu rezervnih delova stigla je 3. oktobra. Ugovorom za nabavku iz Rusije predviđena je, pored 27 garnitura, nabavka glavnih komponenti rezervnih delova. Sve to u vrednosti od 2,6 miliona dolara, objašnjavaju u Srbija vozu.

Na pitanje Blica da li je moguće da je polovina gotovog proizvoda jeftinija od pojedinačne nabavke delova, u Srbija vozu su odgovorili da jeste.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Nacionalizovana najveća banka u Ukrajini
Next Obračunskim listićem do neisplaćene plate

You might also like

Transport 0 Comments

Razmatra se ponovno uvođenje leta Beograd-Priština nakon 18 godina

Vlada Srbije formirala je radnu grupu za normalizaciju vazdušnog saobraćaja na Balkanu, koja bi trebalo da nađe način i za ponovno uspostavljanje komercijalne aviolinije Beograd-Priština koja ne postoji 18 godina,

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Gazprom investira 1,5 milijardi dolara u kirgistanske gasovode

Ruski Gazprom će investirati 100 milijardi rubalja (1,5 milijardi dolara) u kirgistanski sastav za transport gasa do 2030. godine, javlja ruska novinska agencija Interfax.

Telekomunikacije 0 Comments

Yahoo uskoro dobija ponudu od Verizona

AT&T Inc. i Comcast odlučili su da neće podneti ponude, Microsoft nije zainteresovan, a Time Inc. još razmišlja. Neki privatni investicioni fondovi podneće ponude samostalno ili sa strateškim partnerom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply