U ponedeljak 123,58 dinara za evro

U ponedeljak 123,58 dinara za evro

Vrednost dinara prema evru je skoro nepromenjena u odnosu na kraj protekle nedelje i zvanični srednji kurs za ponedeljak iznosi 123,5807 dinara za evro.

Na mesečnom nivou dinar je prema evru slabiji za 0,3 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji za 1,2 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru oslabio 1,6 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio 0,2 odsto i iznosi 118,5085 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou slabiji za 1,9 odsto, a u poređenju sa istim danom prošle godine za 5,0 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru oslabio 6,1 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara a najniža 27.juna, kada je jedan evro koštao 123,9531 dinara .

Kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini na deviznom tržištu prodala 905 miliona evra i kupila 730 miliona evra.

Gdeinvestirati.com
Previous NBS: Fitch Ratings zadržala kreditni rejting Srbije na nivou "BB-"
Next Nikolić imenovao pet sudija Ustavnog suda Srbije

You might also like

Beogradska berza: Impol Seval pao 11,8%, slabi prometi

Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je slabu aktivnost na tržištu akcija, dok su ukupnom prometu od 140,4 miliona RSD (1,14 miliona EUR) najveći doprinos dale državne obveznice. Indeks najlikvidnijih

Wall Street: Dow jones i dalje raste, S&P pao

Na Wall Streetu je u četvrtak Dow Jones indeks dostigao novi rekordni nivo sedmi dan zaredom, dok su S&P 500 i Nasdaq indeks pali zbog korekcije cena u tehnološkom sektoru.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze u porastu na početku nedeljnog trgovanja

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija blago su porasle, zahvaljujući rastu cna nafte i dobrim ekonomskim pokazateljima iz Kine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply