U ponedeljak 123,58 dinara za evro

U ponedeljak 123,58 dinara za evro

Vrednost dinara prema evru je skoro nepromenjena u odnosu na kraj protekle nedelje i zvanični srednji kurs za ponedeljak iznosi 123,5807 dinara za evro.

Na mesečnom nivou dinar je prema evru slabiji za 0,3 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji za 1,2 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru oslabio 1,6 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio 0,2 odsto i iznosi 118,5085 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou slabiji za 1,9 odsto, a u poređenju sa istim danom prošle godine za 5,0 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru oslabio 6,1 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara a najniža 27.juna, kada je jedan evro koštao 123,9531 dinara .

Kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini na deviznom tržištu prodala 905 miliona evra i kupila 730 miliona evra.

Gdeinvestirati.com
Previous NBS: Fitch Ratings zadržala kreditni rejting Srbije na nivou "BB-"
Next Nikolić imenovao pet sudija Ustavnog suda Srbije

You might also like

Blaga stabilizacija cena nafte nakon šest dana pada

Cene nafte na međunarodnim tržištima u utorak su se donekle stabilizovale nakon šest dana uzastopnog pada, no na tržišta se vratio strah jer trgovci gube veru da će OPEC smanjenjem

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Oprez zbog poruka Feda

U osam od 10 sektora S&P 500 indeksa cene su akcija juče pale, što je najviše posledica zabrinutosti ulagača da bi američka centralna banka uskoro mogla povećati ključne kamatne stope.

Produktna berza: Pšenica preskočila 20 dinara

Prva polovina nedelje donela je značajna rast cena uljarica i žitarica na Produktnoj berzi, dok je u drugoj polovini protekle nedelje došlo do manje korekcije cena.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply