Lufthansa kupuje preostalih 55 odsto udela u Brussels Airlines

Lufthansa kupuje preostalih 55 odsto udela u Brussels Airlines

Avio-kompanija Lufthansa će kupiti preostalih 55 odsto udela u Brussels Airlines za 2,6 miliona evra, a belgijskog avio-prevoznika će integrisati u svoj vazduhoplovni ogranak Eurowings, saopštila je danas Nemački avioprevoznik.

Nemački vazduhoplovni prevoznik je precizirao da je njegov Izvršni odbor odobrio

kupovinu akcija Brussels Airlinesa od kompanije SN Erholding, prenosi agencija AP.

Preuzimanje je prethodno bilo odloženo zbog martovskih bombaških napada na aerodromu u Briselu, u kom je život izgubilo 16 ljudi.

Iz Lufthanse kažu da će belgiska avio-kompanija. koja ima oko 3.500 zaposlenih, biti u potpunosti integrisana u budžet Eurowings grupe počev od 2018. godine.

Kompanija će leteti na 23 duge linije in a 79 destinacija u Evropi, sa fokusom na Belgiju i delove Afrike, gde je Brussels Airlines već dobro pozicioniran.

Izvor: Tanjug
Previous EU: Povećana kupovina novih vozila u novembru
Next U oktobru izdate 1.464 građevinske dozvole

You might also like

Apple za patent isplaćuje 25 miliona dolara

Još 1996. godine prvi put je registrovan patent koji se tiče sistema skladištenja i manipulacije dokumentima koji se bazira na hronološkom toku – tj. patent opisuje način kako operativni sistem

Kompanije 0 Comments

Donald Trump nominovao Jeromea Powella za čelnika FED-a

Novi guverner će verovatno biti doživljen kao manje rizičan izbor dok ekonomija pokazuje solidan rast, a berze se bliže rekordima.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Chevron mora da plati Ekvadoru 9,5 mlrd dolara zbog zagađivanja

Ekvadorski ustavni sud potvrdio je presudu prema kojoj naftni div Chevron mora da plati 9,5 milijardi dolara odštete zbog višedecenijskog zagađivanja prašumskih područja nastanjenih indijanskim plemenima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply