Lufthansa kupuje preostalih 55 odsto udela u Brussels Airlines

Lufthansa kupuje preostalih 55 odsto udela u Brussels Airlines

Avio-kompanija Lufthansa će kupiti preostalih 55 odsto udela u Brussels Airlines za 2,6 miliona evra, a belgijskog avio-prevoznika će integrisati u svoj vazduhoplovni ogranak Eurowings, saopštila je danas Nemački avioprevoznik.

Nemački vazduhoplovni prevoznik je precizirao da je njegov Izvršni odbor odobrio

kupovinu akcija Brussels Airlinesa od kompanije SN Erholding, prenosi agencija AP.

Preuzimanje je prethodno bilo odloženo zbog martovskih bombaških napada na aerodromu u Briselu, u kom je život izgubilo 16 ljudi.

Iz Lufthanse kažu da će belgiska avio-kompanija. koja ima oko 3.500 zaposlenih, biti u potpunosti integrisana u budžet Eurowings grupe počev od 2018. godine.

Kompanija će leteti na 23 duge linije in a 79 destinacija u Evropi, sa fokusom na Belgiju i delove Afrike, gde je Brussels Airlines već dobro pozicioniran.

Izvor: Tanjug
Previous EU: Povećana kupovina novih vozila u novembru
Next U oktobru izdate 1.464 građevinske dozvole

You might also like

Tema dana 0 Comments

Otvoren pogon belgijske kompanije za roletne u Zrenjaninu

Proizvodni pogon belgijske kompanije Talent 4 Blinds (T4B), koja se bavi proizvodnjom roletni i dekoracije za prozore otvoren je u Zrenjaninu.

Kompanije 1Comments

Zakonom o inspekcijskom nadzoru protiv sive ekonomije i rada na crno

Puna primena Zakona o inspekcijskom nadzoru startuje danas, a od implementacije tog propisa očekuje se, pre svega, smanjenje sive ekonomije i rada na crno, ali i bolji način postupanja inspekcija

Trgovina 0 Comments

Ada Mall – jedinstvena destinacija za šoping i uživanje

Izgradnja šoping centra Ada Mall u Beogradu počela je u martu ove godine, a ovaj objekat će se izdvajati po specifičnom arhitektonskom rešenju i najviše zelenih površina od svih sličnih

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply