Lasta iz Češke dobija prvih 10 autobusa

Lasta iz Češke dobija prvih 10 autobusa

Prvih deset novih Lastinih autobusa marke SOR, pristiglih iz Češke, prešli su granicu i nalaze se na carini, a već u toku sledeće nedelje naći će se u voznom parku beogradskog saobraćajnog preduzeća, koja će saobraćati u Obrenovcu i Mladenovcu.

Ovo je prva tura nabavke kojom je ugovoreno ukupno 100 novih, modernih autobusa. Najveći deo porudžbine biće dopremljen sledeće godine, a deo nove flote stići će i 2018.

– Vozila su marke SOR, češkog proizvođača. Nabavili smo ih uz kredit Češke razvojne banke (ČSOB). Vozila su prigradskog tipa, a koristiće se isključivo za prigradski deo saobraćaja koji smo dobili na tenderu koji je raspisao grad Beograd – kaže Bojan Bojanić, direktor Laste.

Vrednost kredita je 15 miliona evra, a dobijen je po najpovoljnijim tržišnim uslovima i predstavlja nastavak uspešne saradnje sa kompanijom SOR i ČSOB bankom. Lasta je u proteklih desetak godina već nabavila 128 autobusa marke SOR, koji su se veoma dobro pokazali.

– Odmah pošto budu ocarinjeni i registrovani, novi autobusi će biti raspoređeni na prigradskim linijama gde nam je najkritičnije. Pet vozila ide u Obrenovac, a druga polovina u Mladenovac – dodao je Bojanić.

Prema Bojanićevim rečima, predviđeno je da sledeći kontingent od 20 vozila u Beograd bude dopremljen sredinom januara, potom u maju još toliko, i tako redom dok ne stigne cela porudžbina. Uz nova češka vozila Lastin karavan će imati 1.000 autobusa. Inače, vozila ove kompanije godišnje pređu 80 miliona kilometara i prevezu više od 100 miliona putnika.

Novi autobusi će ispunjavati sve norme i kriterijume koje je propisao grad Beograd. Biće klimatizovani, ofarbani u crveno, sa dodatnom opremom koja će omogućiti putnicima udobnije i kvalitetnije putovanje. Češki autobusi će biti opremljeni sistemima za informisanje – displejima, kao i sistemom za automatsko brojanje putnika koje je SOR isporučila novosadska firma Novatronic.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Deset pravila za uspeh najbogatijih ljudi
Next Međunarodno udruženje za razvoj sa 75 milijardi dolara kreće u borbu protiv siromaštva

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

ECB pozajmila bankama u evrozoni 233,5 milijardi evra

Banke u evrozoni su “pojurile” da od Evropske centralne banke (ECB) uzmu poslednju rundu jeftinih dugoročnih kredita, pošto je sve više signala koji govore da će troškovi zaduživanja uskoro poskupeti.

Kompanije 0 Comments

Amazon: Kazna zbog nelegalne prodaje preko aplikacija

Vrhovni sud SAD doneo je u utorak odluku u kojoj stoji da je internet kompanija ilegalno naplaćivala proizvode koji su kupovani putem aplikacija, bez znanja ljudi.

Microsoft kupuje GitHub za 7,5 milijardi dolara

Softverski gigant Microsoft kupuje platformu GitHub na kojoj se programeri okupljaju da postavljaju kodove programa i da ih pregledaju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply