Lasta iz Češke dobija prvih 10 autobusa

Lasta iz Češke dobija prvih 10 autobusa

Prvih deset novih Lastinih autobusa marke SOR, pristiglih iz Češke, prešli su granicu i nalaze se na carini, a već u toku sledeće nedelje naći će se u voznom parku beogradskog saobraćajnog preduzeća, koja će saobraćati u Obrenovcu i Mladenovcu.

Ovo je prva tura nabavke kojom je ugovoreno ukupno 100 novih, modernih autobusa. Najveći deo porudžbine biće dopremljen sledeće godine, a deo nove flote stići će i 2018.

– Vozila su marke SOR, češkog proizvođača. Nabavili smo ih uz kredit Češke razvojne banke (ČSOB). Vozila su prigradskog tipa, a koristiće se isključivo za prigradski deo saobraćaja koji smo dobili na tenderu koji je raspisao grad Beograd – kaže Bojan Bojanić, direktor Laste.

Vrednost kredita je 15 miliona evra, a dobijen je po najpovoljnijim tržišnim uslovima i predstavlja nastavak uspešne saradnje sa kompanijom SOR i ČSOB bankom. Lasta je u proteklih desetak godina već nabavila 128 autobusa marke SOR, koji su se veoma dobro pokazali.

– Odmah pošto budu ocarinjeni i registrovani, novi autobusi će biti raspoređeni na prigradskim linijama gde nam je najkritičnije. Pet vozila ide u Obrenovac, a druga polovina u Mladenovac – dodao je Bojanić.

Prema Bojanićevim rečima, predviđeno je da sledeći kontingent od 20 vozila u Beograd bude dopremljen sredinom januara, potom u maju još toliko, i tako redom dok ne stigne cela porudžbina. Uz nova češka vozila Lastin karavan će imati 1.000 autobusa. Inače, vozila ove kompanije godišnje pređu 80 miliona kilometara i prevezu više od 100 miliona putnika.

Novi autobusi će ispunjavati sve norme i kriterijume koje je propisao grad Beograd. Biće klimatizovani, ofarbani u crveno, sa dodatnom opremom koja će omogućiti putnicima udobnije i kvalitetnije putovanje. Češki autobusi će biti opremljeni sistemima za informisanje – displejima, kao i sistemom za automatsko brojanje putnika koje je SOR isporučila novosadska firma Novatronic.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Deset pravila za uspeh najbogatijih ljudi
Next Međunarodno udruženje za razvoj sa 75 milijardi dolara kreće u borbu protiv siromaštva

You might also like

Prihodi Alibabe skočili 54 odsto do 7.67 milijardi dolara

Kineski gigant Alibaba prijavio je novi neto dohodak od 2.47 milijardi dolara, totalni prihod od 7.67 milijardi dolara za treći kvartal 2016. godine, što je godišnji skok od 54 odsto

Energetika i naftna industrija 0 Comments

British Petroleum: Troškovi izlivanja nafte u Meksičkom zalivu dostigli 61,6 milijardi dolara

Naftna kompanija British Petroleum (BP) objavila je da će konačni račun za izlivanje nafte u Meksičkom zalivu 2010. godine iznositi 61,6 milijarde dolara, kao i da dalje tužbe povezane s izlivanjem

Kompanije 2 Comments

Fiat ukida jednu smenu, trećina radnika višak

Kompanija Fiat Chrysler automobili Srbija saopštila je u utorak predstavnicima sindikata fabrike u Kragujevcu da je jedna od tri smene radnika “višak” zbog smanjene tražnje vozila i predočila da će

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply