Air Serbia će vršiti obuku pilota i za avione tipa Airbus

Air Serbia će vršiti obuku pilota i za avione tipa Airbus

Air Serbia, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, saopštila je da je proširila kapacitete za obuku svojih pilota tako što je dobila saglasnost da sprovodi obuke i za avione tipa Airbus A320 i A330.

Sa dobijenim statusom Odobrene organizacije za sprovođenje treninga (Approved Training Organisation – ATO), Air Serbia moći će da priprema svoje pilote za sticanje sertifikata koji su im neophodni da bi postali kopiloti ili kapetani u modernoj floti mlaznjaka nacionalne avio-kompanije, kao i da sprovodi Cross Crew Qualification (CCQ), dodatnu obuku za pilote koji prelaze sa aviona A320 na veći A330.

Kapetani Goran Nižić i Nenad Mitić su prvi piloti Air Serbia koji su završili ovu obuku na avionu Air Serbia A320, a uskoro će im se pridružiti kopiloti – Andreja Milošević i Predrag Đurić, koji završavaju linijski trening na A320. Do marta 2017. još tri kapetana bi trebalo da završe ovu obuku na širokotrupnom avionu A330.

Kompletna obuka traje oko mesec dana i obuhvata zemaljske treninge u Beogradu, sesije na simulatoru leta koje se obavljaju u inostranstvu i linijski trening pod nadzorom na mreži Air Serbia.

– Činjenica da smo dobili sertifikat Odobrene organizacije za sprovođenje treninga pokazuje da je Air Serbia stekla izuzetno iskustvo i tehničko znanje u vezi sa Airbus avionima – navode iz kompanije.

U prošlosti, piloti Air Serbia obučavali su se za obavljanje letova na avionu A330 kod članova Etihad Airways partners, uključujući Alitalia u Rimu, gde su ove godine 32 pilota primila sertifikate kao deo učešća na pokretanju prekookeanskog leta do Njujorka. S druge strane, u Air Berlin su obavljane obuke za tip aviona Airbus A320.

Air Serbia trenutno ima 242 pilota koji upravljaju avionima Airbus, ATR i Boeing flote.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Volkswagen beleži dobru prodaju uprkos skandalu
Next Beogradska berza: NIS najprometniji, Aerodrom u padu četvrti dan uzastopno

You might also like

Xiaomi planira IPO u 2018. godini

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi, svojevremeno najvredniji startup na svetu, trenutno je u pregovorima s investiconim bankama o inicijalnoj javnoj ponudi svojih akcija (IPO), javlja Bloomberg.

Kompanije 0 Comments

Huawei ostvario najveći rast prihoda još od 2008. godine

Kineska kompanija Huawei zabeležila je godišnji prihod od 61 milijardu dolara u 2015. godini, što nam govori da je rast u odnosu na prethodnu godinu bio čak 37 posto.

Društvo 0 Comments

Vlada Srbije: Minimalna cena rada do 15. septembra

Vlada Republike Srbije poštovaće zakonski rok koji ističe 15. septembra i do tada će utvrditi minimalnu cenu rada, i kroz dijalog sa socijalnim partenrima, raditi na njenom povećanju, saopšteno je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply