Air Serbia će vršiti obuku pilota i za avione tipa Airbus

Air Serbia će vršiti obuku pilota i za avione tipa Airbus

Air Serbia, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, saopštila je da je proširila kapacitete za obuku svojih pilota tako što je dobila saglasnost da sprovodi obuke i za avione tipa Airbus A320 i A330.

Sa dobijenim statusom Odobrene organizacije za sprovođenje treninga (Approved Training Organisation – ATO), Air Serbia moći će da priprema svoje pilote za sticanje sertifikata koji su im neophodni da bi postali kopiloti ili kapetani u modernoj floti mlaznjaka nacionalne avio-kompanije, kao i da sprovodi Cross Crew Qualification (CCQ), dodatnu obuku za pilote koji prelaze sa aviona A320 na veći A330.

Kapetani Goran Nižić i Nenad Mitić su prvi piloti Air Serbia koji su završili ovu obuku na avionu Air Serbia A320, a uskoro će im se pridružiti kopiloti – Andreja Milošević i Predrag Đurić, koji završavaju linijski trening na A320. Do marta 2017. još tri kapetana bi trebalo da završe ovu obuku na širokotrupnom avionu A330.

Kompletna obuka traje oko mesec dana i obuhvata zemaljske treninge u Beogradu, sesije na simulatoru leta koje se obavljaju u inostranstvu i linijski trening pod nadzorom na mreži Air Serbia.

– Činjenica da smo dobili sertifikat Odobrene organizacije za sprovođenje treninga pokazuje da je Air Serbia stekla izuzetno iskustvo i tehničko znanje u vezi sa Airbus avionima – navode iz kompanije.

U prošlosti, piloti Air Serbia obučavali su se za obavljanje letova na avionu A330 kod članova Etihad Airways partners, uključujući Alitalia u Rimu, gde su ove godine 32 pilota primila sertifikate kao deo učešća na pokretanju prekookeanskog leta do Njujorka. S druge strane, u Air Berlin su obavljane obuke za tip aviona Airbus A320.

Air Serbia trenutno ima 242 pilota koji upravljaju avionima Airbus, ATR i Boeing flote.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Volkswagen beleži dobru prodaju uprkos skandalu
Next Beogradska berza: NIS najprometniji, Aerodrom u padu četvrti dan uzastopno

You might also like

Kompanije 0 Comments

Google dobija konkurenta u web oglašavanju

Najpopularnija društvena mreža na svetu Facebook, planira da promeni način oglašavanja čime će postati konkurent kompaniji Google.

Kompanije 0 Comments

Jeftini low cost letovi i za 20 evra

Sve više srpskih turista, i pored skromnije usluge, zainteresovano za low cost putovanja avionom.

Kompanije 0 Comments

Goša Montaža zakazao skupštinu, predložena dividenda 205 dinara

Nadzorni odbor Goše Montaže sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 11. jun tekuće godine na kojoj će, između ostalog, biti usvojeni finansijski izveštaji za prošlu godinu i doneta odluka o

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply