Air Serbia će vršiti obuku pilota i za avione tipa Airbus

Air Serbia će vršiti obuku pilota i za avione tipa Airbus

Air Serbia, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, saopštila je da je proširila kapacitete za obuku svojih pilota tako što je dobila saglasnost da sprovodi obuke i za avione tipa Airbus A320 i A330.

Sa dobijenim statusom Odobrene organizacije za sprovođenje treninga (Approved Training Organisation – ATO), Air Serbia moći će da priprema svoje pilote za sticanje sertifikata koji su im neophodni da bi postali kopiloti ili kapetani u modernoj floti mlaznjaka nacionalne avio-kompanije, kao i da sprovodi Cross Crew Qualification (CCQ), dodatnu obuku za pilote koji prelaze sa aviona A320 na veći A330.

Kapetani Goran Nižić i Nenad Mitić su prvi piloti Air Serbia koji su završili ovu obuku na avionu Air Serbia A320, a uskoro će im se pridružiti kopiloti – Andreja Milošević i Predrag Đurić, koji završavaju linijski trening na A320. Do marta 2017. još tri kapetana bi trebalo da završe ovu obuku na širokotrupnom avionu A330.

Kompletna obuka traje oko mesec dana i obuhvata zemaljske treninge u Beogradu, sesije na simulatoru leta koje se obavljaju u inostranstvu i linijski trening pod nadzorom na mreži Air Serbia.

– Činjenica da smo dobili sertifikat Odobrene organizacije za sprovođenje treninga pokazuje da je Air Serbia stekla izuzetno iskustvo i tehničko znanje u vezi sa Airbus avionima – navode iz kompanije.

U prošlosti, piloti Air Serbia obučavali su se za obavljanje letova na avionu A330 kod članova Etihad Airways partners, uključujući Alitalia u Rimu, gde su ove godine 32 pilota primila sertifikate kao deo učešća na pokretanju prekookeanskog leta do Njujorka. S druge strane, u Air Berlin su obavljane obuke za tip aviona Airbus A320.

Air Serbia trenutno ima 242 pilota koji upravljaju avionima Airbus, ATR i Boeing flote.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Volkswagen beleži dobru prodaju uprkos skandalu
Next Beogradska berza: NIS najprometniji, Aerodrom u padu četvrti dan uzastopno

You might also like

Kompanije 0 Comments

Trgopromet stiče sopstvene akcije po 750 dinara

Odbor direktora subotičke Grupe Univerexport-Trgopromet (TRGOM) doneo je odluku o otkupu sopstvenih akcija po ceni od 750 RSD po komadu, objavljeno je putem Beogradske berze.

Najvažnije vesti 0 Comments

Svaki treći radnik u Srbiji jednom nogom u inostranstvu

Istraživanje “Blica” i “Smart plus research” na reprezentativnom uzorku pokazalo je da svaki peti radno sposoban građanin Srbije ne voli svoj posao, a trećina zaposlenih ne radi u svojoj struci.

Agrobiznis 0 Comments

Turska zabranila prodaju veštačkih đubriva, cene na berzi pale 3 odsto

Turske vlasti su danas zabranile prodaju veštačkih đubriva koja sadrže amonijum-nitrat, koji može da se koristi za proizvodnju eksploziva, saopštilo je tursko Ministarstvo poljoprivrede.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply