Vučić: Nikad nismo imali više novca u budžetu na kraju godine

Vučić: Nikad nismo imali više novca u budžetu na kraju godine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je izajavio da je Srbija ima ekonomsku stabilnost i da je pitanje da li će republički budžet biti u deficitu, kako je bilo planirano.

“Nikada u decembru nismo imali više novca u budžetu, i pored toga što je isplaćen dug Petrohemije od 105 miliona evra i ulagano u vojnu opremu, naoružanje i vojnu industriju”, rekao je Vučić na na konferencije “The Economist: Svet u 2017” u Skupštini Srbije.

Po njegovim rečima, deficit opšte države na kraju ove godine biće oko 1,2 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), a bio bi 0,8 odsto da nije bilo tih plaćanja.

On je ocenio da će biti izazova da Srbija u narednoj godini ostvari planirani ekonomski rast, jer na to utiču dešavanja u svetu, pre svega odluke najjačih ekonomija.

Izrazio je očekivanja da će Srbija uspešno proći revizije Međunarodnog monetarnog fonda, sa kojim ima sporazum, i naveo da ta institucije za sada ima samo jednu primedbu koja se odnosi na Srbijagas.

Izvor:Beta
Previous Ivan Rogers: Pregovori o trgovini EU i Britanije mogu trajati 10 godina
Next Kupovna moć građana Hrvatske i Bugarske najgora u EU

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Osnivanje preduzeća od 01. januara bez papira

Od 1. januara iduće godine svi oblici preduzetničkih radnji i agencija, kao firme u obliku DOO sa jednim vlasnikom, moći će da se osnuju i registruju elektronski, direktno na internet

Makroekonomija 0 Comments

EU: Srbiju čeka dodatna donacija od 166,4 miliona evra

EU info centar u Srbiji saopštio je da je Evropska unija odobrila dodatnih 166,4 miliona evra za podršku pristupanju Srbije EU koje će Srbija moći da iskoristi u naredne tri

Najvažnije vesti 1Comments

Od prodaje Aerodroma država očekuje 350 miliona evra

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da očekuje da se naredne godine u budžet slije oko 350 miliona evra od privatizacije Aerodroma “Nikola Tesla”.

2 Comments

  1. "rtb bor"
    December 15, 19:23 Reply
    DA, A RTB BOR NIKADA NIJE IMAO MANJE NOVCA!! Amerikanci čestitali isključivo čelniku RTB Bor proizvodne i ekološke rezultate i komentarisali „RTB ide krupnim koracima u pravom smeru“ svoje propasti. Po svemu sudeći, Spaskovski je nenadmašan u kreiranju i emitovanju u štampi EPP, svoja zamišljena, dostignuća u kojima ni premijer više ne veruje, prilično dugo ga “lagao”. Ostaje da samo Spaskovski veruje u svojim čarobnim i nikada neostvarenim dostignućima u profitima, ekologiji i proizvodnji, bez premca u belom svetu. Gde sada nađe gospodu Erika Partelpoga i Terija Brauna da ga i oni nesebično brane i hvale pred objektivnim građanima Bora. Oni su obavili posao za EDC banku, a osnovni cilj je da RTB Bor ili Srbija otplaćuju redovno kredit, a od kada se banka sekira za uspešno završen projekat, kada pre godinu dana je D. Marinković potpisao presudu (dokumenat) o uspešnosti završetka projekta. Sve je to lepo krenulo, a naj lepše je prošlo otpisivanje dugovanja od basnoslovnih devetsto miliona evra, a drugo pitanje kada će se otpisati novih dugovanja pola milijarde evra. Dali će uspeti ovi američki eksperti da ubede i Vučića na to. Što se tiče najčistije i ekološki totalno i basnoslovno održive u Boru dolazi iz kuhinje čelnika RTB Bor. Po ovom pitanju najbolje su trebali, Ameri pre čestitanja dosada nedokučivih uspeha, pitati građane i građanke Bora, pogotovu one na pijaci i centru grada, kao i radnike topionice, te stanovnike sela Slatine. Zagađenje se dešava danju, a noći se daje malo više “gasa”, pa je disanje nemoguće. Ovo što pišu plaćenici i Sosini botovi vredi samo para, onoliko koliko su dobili za promociju tu laž od čelnika RTB Bor, tu spada i gospodin Popović iz Agencije za zaštitu životne sredine i gosti ameri. Zaključak, Sosa ne bira teme i dileme bira samo načine da se održi tamo gde je, blizu para, zlata i srebra, ostalo je prolazno, samo on ne. Po ljudskim i menadžerskim kvalitetima, pogotovu što ima nesebičnu i iz duše gospodina Vučića podršku, treba i mora(l)!?
  2. Bojan
    December 16, 10:20 Reply
    Nikad niste vise otimali od naroda kao sada. To svako moze da uradi, za to netreba ni strucnost ni pamet.. A sta bi sa plackaskom privatrizacijom, ogromnom korupcijom i neznanjem u sudstvu, partiskim zaposljavanjem i dovodjenjem na rukovodeca mesta bez odgovornosti. Sta ste uradili sa zakonom o poreklu imovine, masovnim napustanjem mladih i visokostrucnih, bankarskim sistemom koji je gori od mafijasa, raspadu u skolstvi i zdravstvu. Strancima dajete sve da nase radnike pretvaraju u robove. Zasto domacim novotvorenim preduzecima ne ukinete sve namete u prve dve god. itd itd itd. Neznate Vi nista , ni sadasnji ni bivsi. Samo trange frange, lazi, stelovani podaci . A to sto se hvalite da mnogo radite-I vo radi paje vo.

Leave a Reply