Vlada Srbije usvojila plan za smanjenje administrativnih procedura

Vlada Srbije usvojila plan za smanjenje administrativnih procedura

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije usvojila Akcioni plan za smanjenje administrativnih procedura “Stop birokratiji”.

Ona je na konferenciji “Economist – Svet u 2017” u Beogradu rekla da će se i tokom 2017. i 2018. godine ići u bržu primenu aktivnosti, koji će olakšati život građana i privrede i omogućiti bolje usluge koja pruža država.

Prema njenim rečima, prioritet za 2017. je e-uprava i više elektronskih servisa za građane Srbije.

Ona je podsetila da je formiran ministarski IT savet i da je uočeno da Srbiji nedostaju IT kadrovi, ali da je potrebna i podrška inovativnim kompanijama i malim i srednjim preduzećima u ovom sektoru. Najavila je da će Vlada Srbije do kraja godine usvojiti Akcioni plan za IT savet i Savet za inovacije, a da je plan da od 1. januara sledeće godine krene primena tog plana.

Brnabić je istakla da je plan da se do kraja godine osnuje organizacija “Digital Srbija” za pravu digitalizaciju u Srbiji, u kojoj će učestvovati i vlada.

“Srbija se spremna da tokom 2017. godine uhvati priključak sa Evropom i EU u četvrtoj industrijskoj revoluciji”, rekla je ona.

Brnabić je dodala da je digitalizacija osnovni generator napretka u svetu i da je to Vlada Srbije prepoznala i insistiraće na tome.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Obama odbio da potpiše produženje sankcija Iranu
Next Biznis Berza – Pronađite kupca za svoj biznis

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Bitcoin dostigao vrednost od skoro 3.000 dolara

Bitcoin je danas dostigao vrednost od skoro 3.000 dolara po koinu, što je do sada rekordna cifra za najpopularniju kriptovalutu.

Najvažnije vesti 0 Comments

Rohani smiruje Irance: Kurs stranih valuta neće dalje rasti

Vlada će uraditi sve kako bi zaštitila stabilnost tržišta (valuta), uveravao je Irance u nedelju predsednik vlade Hasan Rohani.

Najvažnije vesti 0 Comments

Miroslav Miletić: Mala i srednja preduzeća u fokusu

I sledeće godine će, kao i ove koja je proglašena za “Godinom preduzetništva”, fokus biti na malim i srednjim preduzećima, istakao je danas potpredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miroslav Miletić.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply