Srbija: Deset odsto građana životno osigurano

Srbija: Deset odsto građana životno osigurano

Predstavnik Merkur osiguranja Milan Rankov, rekao je danas da manje od deset odsto građana u Srbiji koristi životno osiguranje, a prosečna premija po glavi stanovnika iznosi 22 evra.

Rankov je na predstavljanju kampanje “Osiguraj budućnost” u Beogradu istakao da ukupna premija životnog osiguranja u Srbiji iznosi 160 miliona evra i da na tržištu osiguranja životno ima 24 odsto udela.

On je dodao da učešće životnog osiguranja u BDP-u iznosi 0,5 odsto.

Prema njegovim rečima, cela industrija osiguranja u Srbiji je na nivou pivarske industrije, što pokazuje slabu razvijenost.

Aktuar Dragan Filipović iz Wiener Stadtische osiguranja rekao je da je osiguranje od nezgoda uglavnom kolektivno osiguranje koje uplaćuju poslodavci koji žele da zaštite svoje radnike. Prema njegovim rečima, poslodavci ne plaćaju porez na premiju osiguranja, ali i osiguranje ih ne oslobađa odgovornosti koju treba da snose u slučaju nezgode.

“Nije svaka povreda plativa. Plaćaju se samo one povrede koje ostavljaju trajne posledice na osobu”, rekao je Filipović.

Osiguravači su danas ukazali da iako sve više poljoprivrednika osigurava useve i životinje, i dalje je to nedovoljno.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Beogradska berza:Neznatna promena indeksa, Komercijalna banka najprometnija
Next Sin najbogatijeg Kineza odbio očevo nasleđe

You might also like

Društvo 0 Comments

TS: Srbija nazadovala, ispred nas Slovenija, Hrvatska i Albanija

Međunarodno istraživanje Indeks otvorenosti budžeta (Open budget index – OBI) stvrstalo je Srbiju na 62. mesto od 115 zemalja, saopštava Transparentnost Srbija.

Društvo 0 Comments

VMA dobiva savremeni centar hitne pomoći

Vojnomedicinska akademija će dobiti svojevrstan savremeni centar hitne pomoći gde će pacijenti moći na jednom mestu da budu kompletno pregledani, dobiju dijagnozu i budu zadržani na lečenju, najavio je zastupnik

Lifestyle 0 Comments

DNA Communications o Google Trends: Šta trendovi pretrage govore o nama, a šta mogu da nam kažu

how to be a latin lover Era tutorijala Sudeći po Google videu koji sumira rezultate pretrage, pitanje koje je tokom 2017. godine najčešće postavljano guglu bilo je: Kako? Čak i

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply