Srbija: Deset odsto građana životno osigurano

Srbija: Deset odsto građana životno osigurano

Predstavnik Merkur osiguranja Milan Rankov, rekao je danas da manje od deset odsto građana u Srbiji koristi životno osiguranje, a prosečna premija po glavi stanovnika iznosi 22 evra.

Rankov je na predstavljanju kampanje “Osiguraj budućnost” u Beogradu istakao da ukupna premija životnog osiguranja u Srbiji iznosi 160 miliona evra i da na tržištu osiguranja životno ima 24 odsto udela.

On je dodao da učešće životnog osiguranja u BDP-u iznosi 0,5 odsto.

Prema njegovim rečima, cela industrija osiguranja u Srbiji je na nivou pivarske industrije, što pokazuje slabu razvijenost.

Aktuar Dragan Filipović iz Wiener Stadtische osiguranja rekao je da je osiguranje od nezgoda uglavnom kolektivno osiguranje koje uplaćuju poslodavci koji žele da zaštite svoje radnike. Prema njegovim rečima, poslodavci ne plaćaju porez na premiju osiguranja, ali i osiguranje ih ne oslobađa odgovornosti koju treba da snose u slučaju nezgode.

“Nije svaka povreda plativa. Plaćaju se samo one povrede koje ostavljaju trajne posledice na osobu”, rekao je Filipović.

Osiguravači su danas ukazali da iako sve više poljoprivrednika osigurava useve i životinje, i dalje je to nedovoljno.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Beogradska berza:Neznatna promena indeksa, Komercijalna banka najprometnija
Next Sin najbogatijeg Kineza odbio očevo nasleđe

You might also like

Društvo 0 Comments

Priština: Više od 40 osoba povređeno u stampedu posle pucnjave

Više od 40 osoba povređeno je u stampedu koji je usledio posle pucnjave u centru Prištine, gde je u toku bio lokalni “Beerfest”, saopštila je kosovska policija.

Društvo 0 Comments

Privatne penzije uplaćuje 9,2 odsto zaposlenih u Srbiji

Privatne penzije u Srbiji na kraju prvog tromesečja ove godine uplaćivalo je 186.769 korisnika, što je 9,2 odsto ukupno zaposlenih, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). 

Društvo 0 Comments

Crna Gora: Povećanje penzija za 2,8 odsto

Upravni odbor Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore odlučio je da penzije od januara budu veće za 2,28 odsto, a sredstva za isplatu biće povećana za 800.000 evra mesečno

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply