Srbija: Deset odsto građana životno osigurano

Srbija: Deset odsto građana životno osigurano

Predstavnik Merkur osiguranja Milan Rankov, rekao je danas da manje od deset odsto građana u Srbiji koristi životno osiguranje, a prosečna premija po glavi stanovnika iznosi 22 evra.

Rankov je na predstavljanju kampanje “Osiguraj budućnost” u Beogradu istakao da ukupna premija životnog osiguranja u Srbiji iznosi 160 miliona evra i da na tržištu osiguranja životno ima 24 odsto udela.

On je dodao da učešće životnog osiguranja u BDP-u iznosi 0,5 odsto.

Prema njegovim rečima, cela industrija osiguranja u Srbiji je na nivou pivarske industrije, što pokazuje slabu razvijenost.

Aktuar Dragan Filipović iz Wiener Stadtische osiguranja rekao je da je osiguranje od nezgoda uglavnom kolektivno osiguranje koje uplaćuju poslodavci koji žele da zaštite svoje radnike. Prema njegovim rečima, poslodavci ne plaćaju porez na premiju osiguranja, ali i osiguranje ih ne oslobađa odgovornosti koju treba da snose u slučaju nezgode.

“Nije svaka povreda plativa. Plaćaju se samo one povrede koje ostavljaju trajne posledice na osobu”, rekao je Filipović.

Osiguravači su danas ukazali da iako sve više poljoprivrednika osigurava useve i životinje, i dalje je to nedovoljno.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Beogradska berza:Neznatna promena indeksa, Komercijalna banka najprometnija
Next Sin najbogatijeg Kineza odbio očevo nasleđe

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Milionski iznosi za privremene objekte u Knez Mihajlovoj

Na javnoj licitaciji Opštine Stari grad za postavljanje pokretnih tezgi i drugih privremenih objekata najskuplje je prodato mesto u Knez Mihajlovoj.

Društvo 0 Comments

Svetski milijarderi bogatiji za još 237 milijardi dolara

Prema izveštaju njujorške agencije “Bloomberg” u godini kada su glasači okrenuti populističkim opcijama preoblikovali moć i politiku širom Evrope i SAD, najbogatiji ljudi na svetu završavaju 2016. godinu sa 237

Tema dana 0 Comments

Krize koje su pogodile Evropsku uniju u 2016. godini

Bila je ovo odlična godina za kritičare EU, evroskeptike i otvorene protivnike projekta evropskog ujedinjenja, ocenjuje nemački radio Deutsche Welle u opširnom pregledu svih kriza koje su pogodile Evropsku uniju

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply