Hesteel naredne godine investira u smederevsku Železaru 120 miliona dolara

Hesteel naredne godine investira u smederevsku Železaru 120 miliona dolara

Grupacija Hesteel investiraće u Železaru Smederevo 120 miliona dolara u 2017. godini, izjavio je danas predsednik te grupacije Ju Jong nakon razgovora sa ministrom privrede Goranom Kneževićem.

– Hesteel će investirati 120 miliona dolara direktno u obnovu i nabavku opreme i tehnologije, kako bismo još više unapredili rad – najavio je Jong i istakao da je u prethodnih šest meseci u pogonima Hesteela boravilo oko 200 stručnjaka i tehničara koji su znatno unapredili proizvodnju.

Jong, koji je obišao Železaru i razgovarao sa rukovodstvom i zaposlenima, preneo je ministru zadovoljstvo dosadašnjim radom, kao i plan za narednu godinu, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Ministar Knežević je naglasio da je ova investicija oživela čitav jedan kraj Srbije i dala mu zamajac da još bolje posluje, što je, po njegovim rečima, doprinelo da se Srbija može pohvaliti odličnim makroekonskim rezultatima, na koje su ukazale i najznačajnije međunarodne institucije.

– Srbija je stabilna zemlja sa jasnim planom kako dalje – istakao je Knežević, naglašavajući istovremeno da takvu situaciju moraju iskoristiti investitori jer su stvoreni preduslovi za te projekte i u slobodnim zonama.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Predlog zakona o stanovanju: Neće biti dodatnih troškova za održavanje zgrada
Next Forbes: Deset najbogatijih mladih preduzetnika

You might also like

Društvo

Nove izmene pri registraciji vozila i dodatni namet

Od nove godine Vlada Srbije planira da uvede obaveznu proveru putničkih vozila.

Transport

Range Rover iz 1978. u potpuno novom sjaju na salonu Retromobile u Parizu

Land Rover Classic će ove godine na salonu Retromobile u Parizu, predstaviti Range Rover model iz 1978. godine u potpuno novom sjaju zahvaljujući „Reborn“ programu.

Kompanije

Amazon dobio 238 ponuda za svoje drugo sedište

Gigant u elektronskoj trgovini Amazon je saopštio da je dobio 238 ponuda iz gradova i oblasti u SAD, Kanadi i Meksiku za svoje drugo sedište u Severnoj Americi.