Hesteel naredne godine investira u smederevsku Železaru 120 miliona dolara

Hesteel naredne godine investira u smederevsku Železaru 120 miliona dolara

Grupacija Hesteel investiraće u Železaru Smederevo 120 miliona dolara u 2017. godini, izjavio je danas predsednik te grupacije Ju Jong nakon razgovora sa ministrom privrede Goranom Kneževićem.

– Hesteel će investirati 120 miliona dolara direktno u obnovu i nabavku opreme i tehnologije, kako bismo još više unapredili rad – najavio je Jong i istakao da je u prethodnih šest meseci u pogonima Hesteela boravilo oko 200 stručnjaka i tehničara koji su znatno unapredili proizvodnju.

Jong, koji je obišao Železaru i razgovarao sa rukovodstvom i zaposlenima, preneo je ministru zadovoljstvo dosadašnjim radom, kao i plan za narednu godinu, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Ministar Knežević je naglasio da je ova investicija oživela čitav jedan kraj Srbije i dala mu zamajac da još bolje posluje, što je, po njegovim rečima, doprinelo da se Srbija može pohvaliti odličnim makroekonskim rezultatima, na koje su ukazale i najznačajnije međunarodne institucije.

– Srbija je stabilna zemlja sa jasnim planom kako dalje – istakao je Knežević, naglašavajući istovremeno da takvu situaciju moraju iskoristiti investitori jer su stvoreni preduslovi za te projekte i u slobodnim zonama.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Predlog zakona o stanovanju: Neće biti dodatnih troškova za održavanje zgrada
Next Forbes: Deset najbogatijih mladih preduzetnika

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

ECB agresivno kupuje korporativne obveznice

Evropska centralna banka povećala je kupovinu korporativnih obveznica prošle sedmice, i istovremeno smanjila kupovinu državnih obveznica.

Najvažnije vesti 0 Comments

Prosečna decembarska plata u Srbiji 54.344 dinara

Prosečna neto plata u Srbiji isplaćena u decembru 2017. godine iznosila je 54.344 dinara, što je nominalno i realno povećanje za 14,2 odsto u odnosu na novembar, saopštio je danas

Društvo 0 Comments

Kompanije u proseku 50 dana čekaju na naplatu

Kompanije u Srbiji pokazuju generalno lošu praksu plaćanja. 

1 Comment

  1. Gua
    December 14, 19:26 Reply
    Neka im je sa srećom. Samo da nam posle ne vrate Železaru, kao amerikanci.

Leave a Reply