Google kupio startup kompaniju Cronologics

Google kupio startup kompaniju Cronologics

Izveštaji IDC-a govore da nova Googleova kupovina pokazuje da tržištu pametnih satova u ovom trenutku ne ide najbolje.

Potražnja za pametnim satovima nije toliko dobra u poređenju sa drugim nosivim uređajima kao što su fitnes narukvice. I pored ovakve situacije na tržištu, Google planira da učvrsti svoju poziciju i ciljeve na polju pametnih satova.

Google je upravo kupio kompaniju Cronologics. Ova kompanija je jedna od onih koja je pokušala da kreira sopstvenu platformu za pametne satove, što je veoma teško na današnjem tržištu kojim gospodare Apple, Samsung i Google.

U objavi na svom sajtu, Chronologics ističe: “Uzbuđeni smo što možemo da najavimo narednu fazu našeg putovanja – pridružujemo se kompaniji Google, kako bismo pomogli jačanje portfolija pametnih satova sa Android Wear platformom.Vidimo jaku vezu sa Android Wear misijom i radujemo se planovima koje Google ima u pomeranju granica u nosivoj tehnologiji i pametnim satovima sa Android Wear platformom”.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Japanski Asahi kupuje 5 evropskih brendova piva
Next Evropske berze: Ulagači na oprezu uoči odluka Feda

You might also like

Kompanije 1Comments

Na Vidikovcu počinje izgradnja tržnog centra Big Fashion

Za nekoliko dana kompanija BIG Shopping Centers započeće još jedan veliki projekat u Beogradu.

Kompanije 1Comments

Struka i privreda protiv uvođenja onlajn fiskalnih kasa

Prema najavama Ministarstva finansija, Srbija ove ili početkom 2018. godine definitivno uvodi onlajn fiskalizaciju. To znači da će svaka fiskalna kasa u svakom trenutku biti direktno povezana sa sistemom Poreske uprave.

Industrija 0 Comments

Prošlogodišnja neto dobit Gorenja 8,4 miliona evra

Slovenački proizvođač aparata za domaćinstvo Gorenje prošle godine je ostvario 8,43 miliona evra neto dobiti, objavio je u petak koncern iz Velenja, čiji je gubitak u 2015. godini iznosio 8 miliona

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply