Forbes: Deset najbogatijih mladih preduzetnika

Forbes: Deset najbogatijih mladih preduzetnika

Zajedno su „teški“ oko 79 milijardi dolara.

Milenijalci, o kojima se sve više priča, postali su jedna od najvećih populacija u Americi – i mnogi od njih zarađuju ozbiljan novac. Iako istraživanja pokazuju da je situacija takva da radno sposobna deca zarađuju manje od svojih roditelja, broj preduzetnika milenijalaca (oni koji imaju između 19 i 35 godina) povećava se, a deset najbogatijih zajedno imaju 79 milijardi dolara.

Prema Forbes, 10 najbogatijih milenijalaca preduzetnika su:

1.Mark Zuckerberg

Poznati suosnivač i izvršni direktor Facebook, 32, prema nekim podacima „težak“ je oko 50 milijardi dolara.

2. Dustin Moscovitz

Moskovic je pomogao Zuckerbergu da lansira Facebook, sve do 2008. godine, kada je osnovao softver za kompanije „Asana“. Ima 32 godine, i poseduje oko 3 odsto akcija u Facebook, a procenjeno je da poseduje okoo 9.6 milijardi dolara.

3., 4. i 5.  Nathan Blecharczyk, Brian Chesky, i Joe Gebbia, ko-osnivači „Airbnb“-a.

Vrednost kompanije procenjuje se na 30 milijardi dolara. Blecharczyk ima 33 godine, njegovo bogatstvo procenjeno je na 3.8 milijardi dolara. Chesky ima 35 godine i bogatstvo od blizu 4 milijarde dolara. Gebbia je pomogao da se lansira Airbnb 2008. godine a trenutno radi kao šef proizvodnje, sa zadatkom da se kompanija raširi na internacionalno tržište. Njegovo bogatstvo iznosi blizu 4 milijardi dolara.

6. Evan Spiegel

Suosnivač je Snapchat, sada poznatog kao Snap Inc., koja je vodeća društvena mreža. Spiegel koji ima samo 26 godina „težak“ je 2.1 milijarde dolara.

7. Bobby Murphy

Murphy, koji ima 28 godina, zajedno sa Spiegel je 2011. osnovao Snapchat. Sada ima bogatstvo od 1.8 milijardi dolara.

8. Ryan Graves

Graves je bio prvi zaposleni u Uberu – kompaniji koja trenutno vredi 68 milijardi dolara – i fokusirao se na širenje projekata u sklopu kompanije, kao što je servis za dostavu hrane, uberEATS. Rajan ima 33 godine i do sada je zaradio 1.58 milijardi dolara.

9. Ben Silbermann

Suosnivač i izvršni direktor Pinteresta, sajta koji vredi 11 milijardi dolara, zaradio je 1.57 milijardi dolara. Silbermann ima 34 godine.

10. John Collison

Najmlađi milijarder koji je bogatstvo stekao sam, Kolison je lansirao „Stripe“ 2010. godine, zajedno sa svojim bratom, Patrickom Collisonom. Njihov biznis koji preduzećima nudi obavljanje finansijskih transakcija preko interneta, vredi oko 9.2 milijardi dolara, a John, 26 godina, zaradio je 1.1 milijardu dolara.

Izvor: GdeInvestirati/BizLife
Previous Hesteel naredne godine investira u smederevsku Železaru 120 miliona dolara
Next Beogradska berza: Prekinut pozitivni niz, Sojaprotein među retkim dobitnicima

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Zahtevi za reprogram poreskog duga od 1. aprila

Poreski dužnici u Srbiji moći će od 1. aprila do 4. jula da podnesu zahtev za reprogram duga koji nije veći od dva miliona dinara, ne računajući kamatu.

Preduzetništvo 1Comments

Preduzeća na internetu grade imidž, kupuju i traže zaposlene

Statistika govori da preduzeća vrlo često imaju sajt i koriste barem jednu društvenu mrežu, putem koje često traže nove zaposlene.

Društvo 0 Comments

Jeff Bezos pretekao Warrena Buffetta i Amancia Ortegu na listi najbogatijih ljudi na svetu

Osnivač Amazona Jeff Bezos postao je drugi najbogatiji čovek na svetu, preskačući dosadašnjeg drugog i trećeg na listi Warrena Buffetta i Amancia Ortegu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply