Federalne rezerve povećale kamatne stope

Federalne rezerve povećale kamatne stope

Kako se i očekivalo, Federalne rezerve su na današnjem sastanku povećale kamatne stope za 0,25 odsto, po prvi put u ovoj godini.

Jednoglasnom odlukom zvaničnika Fed-a kamata je povećana u rasponu od 0,50% do 0,75 odsto.

Odluka o podizanju kamatnih stopa obrazložena je dobrim stanjem na tržištu rada , te očekivanjima da će inflacija rasti do ciljanog nivoa od dva odsto.

Nedavni podaci pokazuju da je “tržište rada nastavilo da jača a ekonomija napreduje umerenim tempom od polovine godine”, navodi se u saopštenju Fed-a.

Zvaničnici Fed-a procenjuju da bi se u sledećoj godini kamatne stope mogle povećati još tri puta, po 0,25 procentnih poena.

 

Izvor:Agencije

 

Previous Izraelski prmijer poručio Iranu: Ne pretite nam! Mi smo tigar
Next Oštar pad cene evra, zlata i nafte, nakon odluke Fed-a da poveća kamatne stope

You might also like

Tema dana 0 Comments

Jutros 230 radnika Srpske fabrike stakla sačekao otkaz

Deo radnika Srpske fabrike stakla (SFS) u Paraćinu, jutros je na ulazu sačekao spisak sa imenima 230 radnika, koji od jutros više nisu među zaposlenima.

Tema dana 0 Comments

Velika Britanija napustila sporazum o ribarstvu

Vlada Velike Britanije danas je objavila odluku o napuštanju Londonske konvencije o ribarstvu iz 1964. da bi povratila ekskluzivno pravo na ribolov u blizini svojih obala, što je u skladu

Tema dana 0 Comments

Srbija između carinske unije Zapadnog Balkana i slobodne trgovine sa Rusijom

Saradnik Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije Vladimir Gligorov ocenio je da bi zemlje koje bi pristupile carinskoj uniji Zapadnog Balkana morale da ujednače carine prema ostatku sveta, što bi

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply