Federalne rezerve povećale kamatne stope

Federalne rezerve povećale kamatne stope

Kako se i očekivalo, Federalne rezerve su na današnjem sastanku povećale kamatne stope za 0,25 odsto, po prvi put u ovoj godini.

Jednoglasnom odlukom zvaničnika Fed-a kamata je povećana u rasponu od 0,50% do 0,75 odsto.

Odluka o podizanju kamatnih stopa obrazložena je dobrim stanjem na tržištu rada , te očekivanjima da će inflacija rasti do ciljanog nivoa od dva odsto.

Nedavni podaci pokazuju da je “tržište rada nastavilo da jača a ekonomija napreduje umerenim tempom od polovine godine”, navodi se u saopštenju Fed-a.

Zvaničnici Fed-a procenjuju da bi se u sledećoj godini kamatne stope mogle povećati još tri puta, po 0,25 procentnih poena.

 

Izvor:Agencije

 

Previous Izraelski prmijer poručio Iranu: Ne pretite nam! Mi smo tigar
Next Oštar pad cene evra, zlata i nafte, nakon odluke Fed-a da poveća kamatne stope

You might also like

Makroekonomija 3 Comments

Nebojša Katić: Banka ne proizvodi ništa, već kredit stvara iz vazduha

Banke plasiraju kredite “iz vazduha”, finansirajući ono što njima najviše odgovara. Proces davanja kredita, koji u stvarnosti ne izgleda kao u udžbenicima ekonomije, vrlo detaljno objašnjava finansijski stručnjak Nebojša Katić.

Tema dana 0 Comments

Komisija odobrila prijave sva tri ponuđača za Galeniku

Komisija za sprovodenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku je odobrila prijave sva tri ponuđača, objavilo je Ministarstvo privrede.

Zdravlje 0 Comments

Ruska akademija nauka: Homeopatija je laž

Ruska akademija nauka (RAN) zvanično je proglasila homeopatiju za lažnu nauku, objavljeno je danas na sajtu specijalne Komisije RAN, za borbu protiv lažnih nauka i falsifikovanih istraživanja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply