Šta uraditi kada ne možete podići novac od besplatnih akcija?

Šta uraditi kada ne možete podići novac od besplatnih akcija?

Više građana požalilo se da ne može da podigne novac od besplatnih akcija NIS-a, Aerodroma ili Telekoma, odnosno da im je na šalterima pošta rečeno da nemaju ništa na računu.

Pravo mesto za celovitu informaciju o svim kretanjima vezanim za akcije su Banke Poštanske štedionice, kojih u Srbiji ima 137, javlja RTS.

Danko Pavlović iz te banke kaže da poseduju kompletnu evidenciju o svemu i da građani stanje mogu proveriti u svim njihovim poslovnicama, ili pozivanjem kol centra – 20 20 292.

Pored toga, provera se može izvršiti i na sajtu Banke Poštanske štedionice u odeljku hartije od vrednosti.

“Ono što je karakteristično je da je dug period prošao od primene Zakona o podeli akcija, a najčešći načini isplate su sledeći – građani koji su dali nalog za prodaju akcija, oni koji su to učinili na šalterima pošta, a neki su kod registracije dali tekuće račune gde su primali zarade. Postoji kompletna evidencija o svemu…Postoji i četvrti model – nadam se ne previše zastupljen – a to je intervencija izvršitelja koji imaju pravo da skidaju sredstva sa računa građana”, rekao je Pavlović.

Provera se može izvršiti i preko centralnog registra, a bitno je reći i da nisu svi građani stekli pravo na besplatne akcije, uslov je da su bili punoletni 2007. godine, da su imali prebivalište na teritoriji Srbije i da nisu u procesu privatizacije već stekli akcije”, rekao je Pavlović.

Za proveru je dovoljno sa ličnom kartom da dođete u banku, a možete naći i potvrde kojima ste se registrovali za akcije. Ali, upamtite, to važi samo za građane koji nisu prodavali akcije do sada.

Izvor: Agencije
Previous Švajcarci otvorili najduži tunel na svetu, građen 17. godina
Next Skype sada ima mogućnost prevođenja u realnom vremenu

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Kineski konzorcijum odustao od nadmetanja za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla

Za koncesiju  Aerodroma „Nikola Tesla“ stigle su četiri ponude, dok je jedan od kvalifikovanih ponuđača, kineski konzorcijum odustao.

Svetske berze 0 Comments

Tržišta valuta: Dolar blago oslabio

Na međunarodnim tržištima valuta dolar je protekle nedelje blago oslabio, ali je i dalje blizu najviših nivoa u poslednjih 14 godina.

Najvažnije vesti 0 Comments

Digitalni radnici u Srbiji medju top 20

Srbija je u top dvadeset po broju digitalnih radnika u svetu, pokazuje istraživanje Centra za istraživanje javnih politika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply