Sporazum Kube i Googlea o bržem internetu

Sporazum Kube i Googlea o bržem internetu

Zbog sporog i ograničenog interneta na Kubi, ta karipska zemlja i američka kompanija Google potpisale su sporazum koji bi trebao osigurati brži pristup internetu.

Sporazum su potpisali izvršni direktor matične Google-kompanije Alphabet Eric Schmidt i šefica kubanske državne telekomunikacijske kompanije ETECSA Mayra Arevich.

Sporazum podrazumeva da će Kuba imati pristup mreži Google global, koja čuva sadržaje sa Googleovih sajtova, poput Gmaila i YouTubea, na lokalnim serverima i ubrzava korisnički pristup internetu.

“Ovaj dogovor omogućit će korisnicima na Kubi da smanje vrijeme povezivanja na Google internet, ali i da poboljšaju brzinu i kvalitet”, navodi se u saopćenju ETECSA-e.

foto: berkeley-film.tobiasdeml.com

foto: berkeley-film.tobiasdeml.com

Nakon potpisivanja sporazuma novinarima nije bilo dozvoljeno postavljati pitanja.

Kuba je jedna od zemalja s najsporijim internetom na svetu, a prošle godine svega jedna trećina Kubanaca koristila je internet.

Na ostrvu postoji 900 internet-kafića i 200 mesta gde je omogućen Wi-Fi, a cena interneta je dva dolara po satu, što se smatra skupim.

Samo zaposlenim u pojedinim profesijama, poput novinara i lekara, dozvoljeno je korišćenje interneta od kuće.

Izvor: GdeInvestirati/Al-JazeeraBalkans
Previous Evro ojačao prema dolaru, u fokusu sastanak Fed-a
Next Izbori u Makedoniji: Vladajuća VMRO-DPMNE osvojila 51, opoziciona SDSM 49 mesta

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

SoftBank Group kupuje ARM Holding

Japanska SoftBank Grupa će za 31 milijardu dolara kupiti britanski ARM Holding, a to preuzimanje biće jedno od najvećih u evropskom tehnološkom sektoru, izvestio je u ponedeljak Financial Times pozivajući se na dva

Saobraćaj 0 Comments

BusPlus servis od jutros poskupeo i to za čak 50 odsto

Beograđane je u utorak dočekalo neprijatno iznenađenje – poskupljenje BusPlus servisa koji putem mobilnih telefona obaveštava o nailasku vozila u stanicu.

Air France pomera granice gastronomije u oblacima!

Avio-kompanija Air France, kao dostojni ambasador francuske kuhinje u oblacima, sklopila je dogovor sa šestoro renomiranih svetskih kuvara nagrađivanih Mišelinovim zvezdicama.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply