EU i Kuba potpisale sporazum o političkom dijalogu i saradnji

EU i Kuba potpisale sporazum o političkom dijalogu i saradnji

Evropska unija danas je sa Kubom potpisala istorijski sporazum o političkom dijalogu i saradnji, saopšteno je iz Saveta EU.

Sporazum su u Briselu potpisali kubanski ministar spoljnih poslova Bruno Rodrigues Parilja, šef evropske diplomatije Federika Mogerini i predstavnici 28 država članica EU, javlja AFP.

“Privredne veze sa Evropom i dalje će biti prioritet za Kubu dok gradi svoju socijalističku ekonomiju”, izjavio je Parilja novinarima nakon potpisivanja sporazuma.

On je dodao da taj sporazum “pokazuje da je uz dobru volju i obostrano poštovanje moguće ostvariti napredak i prevazići međusobne razlike”, preneo je Sputnik.

Federika Mogerini je na ceremoniji potpisivanja sporazuma izjavila da na odnose između EU i Kube neće uticati politika novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, naveo je AP.

Izvor:Tanjug
Previous UniCredit za 3,55 milijardi dolara prodao Amundiju Pioneer fond
Next Sunoko ima dovoljno šećera i za izvoz

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Sirija: Žestoke borbe za Alepo, primirje pred kolapsom

Nekoliko dana pred početak nove runde mirovnih pregovora u Ženevi dogovor o prekidu borbi u Siriji ozbiljno je narušen, javljaju svetske agencije.

Geopolitika 0 Comments

Stoltenberg: NATO će se pridružiti koaliciji protiv Islamske države

NATO će se na današnjem samitu sa američkim predsednikom Donaldom Trampom pridružiti koaliciji protiv Islamske države, koju predvode SAD, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Geopolitika 0 Comments

Sirija: Novo primirje u Alepu od ponoći

Rusija je najavila prekid vatre u Alepu kako bi se “stabilizovalo stanje”, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply